Nu s-ar fi aşteptat nimeni la aşa ceva din partea Simonei Halep! Adevăratele motive pentru care s-a retras de la turneul de la Moscova

Nu s-ar fi aşteptat nimeni la aşa ceva din partea Simonei Halep! Adevăratele motive pentru care s-a retras de la turneul de la Moscova

Simona Halep, actualul lider al clasamentului WTA, a anunțat astăzi că se retrage de la turneul de la Moscova, punând capăt telenovelei privind participarea sa la Kremlin Cup, în condiţiile în care jucătoarea noastră a dat de înţeles că încă nu se refăcuse după accidentarea de la spate.

Diagnosticată recent cu hernie de disc, Simona a declarat forfait cu doar o zi înaintea primului meci pe care trebuia să-l dispute la turneul din capitala Rusiei.

Halep a pus, în mod evident, decizia sa pe seama stării de sănătate.

„Am făcut tot posibilul pentru a fi pregătită. Mi-am dorit să joc la Moscova, dar, din păcate, spatele încă îmi provoacă probleme şi nu vreau să-mi risc fără rost. Deşi e dezamăgitor să mă retrag, ştiu că e important să pun sănătatea pe primul loc. Am avut câteva zile minunate în Moscova şi vă doresc un turneu plăcut”, a scris Simona Halep marţi, pe pagina sa de Facebook.

Cu toate acestea, altele par a fi motivele adevărate pentru care jucătoarea noastră a fost doar turist la Moscova pentru 3 zile, chiar dacă știa că sunt șanse mari să nu poată evolua.

Potrivit gsp.ro, o clauză clară a celor de la WTA stipulează că jucătoarele din Top 10 trebuie să participe la minimum două turnee Premier pe durata unui an calendaristic.
Cum Simona fusese, în 2018, doar la un astfel de turneu, cel de la Stuttgart, românca a decis să meargă la Moscova și a solicitat în acest sens organizatorilor un wild-card pentru a evita o amendă din partea celor de la WTA.
Astfel, Halep s-a folosit de invitația organizatorilor de la Moscova doar pentru a participa la anumite acțiuni specifice jucătoarelor, care o scutesc de amenda pe care o risca.

Liderul mondial a participat la dineul oficial, dar și la alte sesiuni interactive cu fanii și va evita astfel o eventuală sancţiune din partea WTA.

Pentru retragerea sa de la Moscova ar mai exista o explicaţie plauzibilă. Acum trei săptămâni, Simona a fost supusă unui val de critici pentru faptul că s-a retras de la Beijing după ce a jucat doar un set contra tunisiencei Ons Jabeur.
Simona a încasat atunci un cec gras, în valoare de 550.000 de dolari, doar pentru că a jucat un meci.

Retrăgându-se de la Moscova înaintea disputării primului meci, jucătoarea noastră evită astfel ipostaza de a se fi retras după un singur meci și de a fi din nou ținta criticilor, mai scrie sursa citată.