Sorin Grindeanu, după ce hocheiștii de etnie maghiară au cântat așa-zisul imn secuiesc la meciul României contra Ungariei: „Gest infam. Un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România”

Sorin Grindeanu, după ce hocheiștii de etnie maghiară au cântat așa-zisul imn secuiesc la meciul României contra Ungariei: „Gest infam. Un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România”
Foto: Guvernul României / Facebook

Naționala de hochei a României a pierdut meciul împotriva Ungariei, scor 2-4, la Campionatul Mondial desfășurat în Slovenia. Dincolo de rezultat, s-a iscat un adevărat scandal deoarece parte din echipa României, mai precis jucătorii din Miercurea Ciuc, au cântat așa-zisul ”imn secuiesc” împreună cu jucătorii din Ungaria.

Mai mult, Tanczos Barna (UDMR), ministrul Mediului, s-a aflat în galeria adversarilor.

Prima reacție din Guvern a venit de la Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transpoturilor.

Grindeanu, reacție în scandalul declanșat de hocheiștii români de etnie maghiară

„Ca timișorean, înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată.

Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc.

Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Acesta a precizat apoi că speră să fie luate măsuri ca vinovații să plătească. În acest sens, social-democratul a cerut Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului (condus de

Eduard Novak tot din partea UDMR) și restul factori responsabili să aplice „cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil”.

„Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul!

PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă!”, a mai scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Tanczos Barna, explicații după ce a stat în galeria adversarilor

Tot pe Facebook, ministrul Tanczos Barna a răspuns acuzațiilor că a stat în galeria adversarilor.

„În legătură cu informațiile care au apărut în presă, conform cărora am vizionat meciul din tribuna maghiară, trebuie să vă spun că inclusiv suporterii români au stat în această parte a patinoarului. (…)

Și, for the record, am purtat tricoul de campioană a României a echipei mele de suflet, Sport Club Miercurea Ciuc”, a transmis Tanczos Barna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu