Sportivul Lucian Bute a fost inclus în Panteonul sporturilor din Quebec. „Aceasta este practic cea mai importantă seară pentru mine”

Sportivul Lucian Bute a fost inclus în Panteonul sporturilor din Quebec. „Aceasta este practic cea mai importantă seară pentru mine”
Lucian Bute / Facebook

Fostul boxer româno-canadian, Lucian Bote, a fost inclus în Panteonul sporturilor din Quebec, pentru performanțele realizate în cariera sa. Acesta a fost campion mondial IFB la categoria supermijlocie timp de cinci ani, apărându-și de nenumărate ori titlul de campion, conform Agerpres.

Lucian Bute: „E cea mai importantă seară pentru mine”

”După toată cariera mea, să fiu inclus în Panteonul sporturilor e ceva extraordinar. După ce am devenit campion mondial, în 2007, aceasta este practic cea mai importantă seară pentru mine. Asta arată că Lucian Bute a făcut ceva pentru sportul din Quebec, a marcat istoria. Este o onoare şi sunt foarte emoţionat”, a declarat Bute în cadrul ceremoniei.

”Bute, care este tatăl a doi copii, de cinci şi trei ani, visează la proiecte în lumea boxului, cum ar fi acela de a îndruma un tânăr pugilist român, de exemplu. Cu siguranţă, nimeni nu este mai potrivit pentru a arăta calea potrivită unui imigrant pentru a se integra în societatea din Quebec”, a transmis Radio Canada.

Larouche: „Asta o faci doar devenind campion mondial”

”Când am sosit aici, în 2003, nu vorbeam nici franceza, nici engleza. M-am integrat bine, Quebec-ul m-a adoptat. Am reuşit să vând 20.000 de bilete la Centre Bell pentru fiecare meci. Azi, viaţa mea este aici, familia este alături de mine, copiii sunt născuţi aici. Sunt ca un adevărat locuitor al Quebecului”, a subliniat Bute.

‘Este un moment frumos, deoarece pentru a ajunge aici trebuie să marchezi boxul Quebecului şi asta o faci doar devenind campion mondial. Te impui prin prestanţă, prin mesajul pe care îl laşi, prin personalitatea ta, prin identitate, sunt mai multe lucruri. Este bine pentru noi, pentru box şi este o realizare frumoasă pentru Lucian Bute, pe care o va lăsa moştenire în box”, a transmis Stephane Larouche, fostul antrenor al sportivului.