VAR și amar de noi! Momentele care fac înconjurul lumii după FCSB – FCU Craiova

VAR și amar de noi! Momentele care fac înconjurul lumii după FCSB - FCU Craiova
Foto: Captură Twitter Out Of Context Football

FCSB a primit pe teren propriu vizita celor de la FCU Craiova în etapa a 3-a din Superligă, iar sistemul de arbitraj video a fost „vedeta serii”.

Proaspăt introdus în campionatul românesc, VAR a ajutat la dictarea ununi penalty pentru formația olteană, însă momentele care au precedat intervenția fac înconjurul lumii.

VAR faultează fotbalul românesc

În repriza a doua a întâlnirii de pe Arena Națională, la un corner al celor de la FCU, Dawa a avut o intervenție în careu asupra lui Duarte. „Centralul” Adrian Cojocaru nu a fluierat din prima lovitură de la punctul cu var și a fost chemat la marginea terenului de cei din camera VAR pentru a analiza faza.

Odată ajuns în dreptul monitorului, arbitrul a fost nevoit să aștepte câteva secunde până ca faza să fie redată. Ulterior, a venit o reluare slabă, care nu l-a putut edifica asupra faultului din careu. Incertitudinea a continuat la București, arbitrul Cojocaru văzând la un moment dat chiar imagini cu el în camera VAR, care transmitea cadre în timp real, în loc să redea faultul petrecut în careul lui Târnovanu.

Până la urmă, Cojocaru s-a putut lămuri și a întors faza, punând mingea la punctul cu var, acolo unde Compagno a transformat pentru 1-1, stabilind scorul final al întâlnirii.

Val de ironii după deficiențele sistemului VAR

Deficiențele sistemului de arbitraj video au fost ironizate ulterior pe Twitter, acolo unde reacții din întreaga lume nu au întârziat să apară.

Urmăriți B1TV.ro și pe