Verdictul final în cazul Novak Djokovic s-ar putea amâna pentru joi

Verdictul final în cazul Novak Djokovic s-ar putea amâna pentru joi
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Marijan Murat

Novak Djokovic ar putea afla joi decizia finală privind deportarea sa din Australia, după ce avozații săi au prezentat alte observații legale relevante pentru potențiala anulare a vizei. „Bineînțeles, acest lucru va afecta perioada de timp necesară pentru luarea unei decizii„, a precizat purtătorul de cuvânt al ministrului imigrării, Alex Hawke, pentru The Age.

Când ar afla Djokovic verdictul final

Între timp, un sondaj de opinie indică faptul că majoritatea australienilor nu îl vor pe Djokovic în Australia. Astfel, 51% dintre cei care au votat în acest sondaj au mers pe varianta expulzării lui Djokovic, în timp ce doar 31% consideră că sârbul ar trebui să rămână în ţară şi să îşi apere şansele la Australian Open. 18% dintre subiecţi au explicat că nu au o părere clară în legătură cu speţa.

Cu toate că a câştigat procesul privind anularea vizei, Djokovic nu e sigur că va participa la Australian Open, după ce este suspectat de autorităţi că a mințit în formularul de intrare în Australia.

În acea declarație, sârbul a bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Sârbul s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care susține că a avut COVID-19, acolo petrecându-și și Crăciunul. Ulterior, ar fi zburat în Spania, lucru pe care „l-a uitat” în declarația completată.

Novak Djokovic a participat la un eveniment, deși știa că are Covid-19

Novak Djokovic a recunoscut că a fost conștient că a fost pozitiv cu COVID-19 atunci când a participat la un interviu, luna trecută. Numărul unu mondial a negat totuși să cunoască rezultatul său pozitiv când a participat cu o zi mai devreme la un eveniment  dedicat copiilor la Belgrad.

Djokovic, care nu este vaccinat, a primit o scutire medicală înainte de Australian Open pe motiv că a avut recent COVID-19. Starul sârb susține că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 pe 16 decembrie, dar a fost criticat după ce au apărut imagini cu el în zilele următoare, scrie sportingnews.com.

Ultima oră
10:04 - Tentativă de omor la metroul din București. O femeie a încercat să arunce două persoane în fața trenului, la stația Lujerului
09:56 - Record de decese COVID-19 în Australia, unde spitalele resimt tot mai mult presiunea variantei Omicron
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)
09:33 - Israel ar putea renunța la certificatul verde. Anunțul a fost făcut în ziua în care țara a înregistrat un nou record negativ de infectări
09:15 - Calendarul zilelor libere pentru 2022. Prima minivacanță din acest an are loc la finalul săptămânii  
09:13 - Tanczos Barna susține că primarii vor taxarea suplimentară a mașinilor second hand: „Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări”
09:10 - Eliminare neașteptată la Survivor România 2022. Concurenta a părăsit competiția în lacrimi: „Traseele sunt grele, la fel și condițiile din junglă” (GALERIE FOTO)
09:01 - Varianta Omicron ar putea marca sfârșitul pandemiei de COVID-19 și trecerea la o fază endemică, spune Anthony Fauci, principalul epidemiolog al Casei Albe
08:44 - Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit, cu puțin timp înainte să împlinească 113 ani. Cine îi va lua locul lui Saturnino de la Fuente Garcia