3 angajați ai Judecătoriei Brăila, testați pozitiv pentru COVID-19. Activitatea de judecată va fi suspendată, cu excepţia cauzelor urgenţelor

3 angajați ai Judecătoriei Brăila, testați pozitiv pentru COVID-19. Activitatea de judecată va fi suspendată, cu excepţia cauzelor urgenţelor
Sursa Foto: Hepta

Doi judecători și un grefier aiJudecătoriei Brăila au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. Ca urmare a fost luată decizia de a se retrânse activitatea instituției în perioada29 septembrie – 09 octombrie. Singurele cauze care se vor judeca sunt cele urgente și cele care se vor soluționa fără citarea părţilor.

Direcţiei de Sănătate Publică Brăila a declanșat o anchetă epidemilogică în acest caz.Cei doi judecători confirmaţi cu COVID-19 fuseseră desemnaţi în funcţiile de preşedinte şi locţiitor la Biroul Electoral Municipal Brăila pentru alegerile din 27 septembrie, ei fiind înlocuiţi, pe 25 septembrie, după ce rezultatele testelor pentru infectarea cu noul tip de coronavirus au fost pozitive.

„Având în vedere existenţa a trei cazuri confirmate pozitiv la testul de Covid-19, în baza hotărârii colegiului de conducere din 28 septembrie, pentru asigurarea sănătăţii şi securităţii în muncă, la nivelul personalului Judecătoriei Brăila a fost stabilit un nou plan de măsuri, valabil în perioada 29 septembrie – 09 octombrie 2020. Se restrânge activitatea de judecată, la nivelul Judecătoriei Brăila, în sensul că vor fi amânate toate cauzele, cu excepţia urgenţelor şi a cauzelor care, potrivit legii, se soluţionează fără citarea părţilor”, se arată în comunicatul de presă transmis de purtătorul de cuvânt al instituţiei.

În perioada resprectivă se limitează și interacțiunea cupublicul la Departamentul Arhivă, Registratură şi Biroul de Informare şi Relaţii Publice, înscrisurile urmând a se depune exclusiv prin mijloace de comunicare electronică.

„Avocaţii vor avea acces la dosarul electronic, acolo unde este posibil, şi vor transmite documentele prin fax, e-mail sau poştă”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Brăila.

Urmăriți B1TV.ro și pe