A dispărut Muza Muzeului Județean din Vaslui:„Probabil a fost furată și închisă”

A dispărut Muza Muzeului Județean din Vaslui:„Probabil a fost furată și închisă”
A dispărut Muza Muzeului Județean din Vaslui:„Probabil a fost furată și închisă”. Sursa Foto: Facebook/Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

În urmă cu o săptămână, pisica Muza, mascota Muzeului Județean Vaslui, a dispărut fără urmă.

Oameni s-au mobilizat pentru ca felina să ajungă înapoi acasă, iar reprezentanții muzeului oferă chiar și o recompensă persoanei care o găsește.

„Probabil a fost furată și închisă”

Acum nouă ani, pentru pisica Muza, Muzeul Judeţean din Vaslui a devenit propria casă. Era o pisică slabă, murdară și bolnavă, iar oamenii au ajutat-o și i-au oferit adăpost unde să stea. Cu timpul a devenit o prezență obișnuită pe holurile și în birourile muzeului, iar localnicii o cunosc și se bucură să o aibă în preajmă.

Însă de o săptămână, felina nu s-a mai întors, iar angajații muzeului retrăiesc cu groază un episod similar, petrecut în anul 2020.

„Acum 2 ani a fost dispărută aproape o săptămână. Am găsit-o la câțiva km, tot în oraș. Probabil a fost furată și închisă pentru că așa cum a spus medicul ea nu mai suportă să fie închisă”, a declarat Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean Vaslui

Pisica Muza e un metis de norvegiană de pădure și are o personalitate puternică. Felina era un ghid pentru vizitatorii muzeului și nu se îndepărta niciodată de casă.

Pisca Muza, prietena angajaților muzeului

„Ne aștepta dimineața când veneam la serviciu cu “Miau!” Venea după noi, alintată. E sufletul nostru”, a mărturisit Elena Botez, angajata muzeului.

„Să sperăm că oamenii vor înțelege că trebuie să o elibereze, pentru că nu e pisică de apartament”, a adăugat Costică Moisei, angajat al muzeului județean Vaslui.

Reprezentanții muzeului oferă acum o recompensă generoasă celor care dau informații despre felină, în speranța că astfel va fi găsită mai repede.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)