Acoperișul unui bloc din Râmnicu Vâlcea, smuls de vânt

Acoperișul unui bloc din Râmnicu Vâlcea, smuls de vânt
Foto: Facebook/IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania.

Acoperișul unui bloc din Râmnicu Vâlcea a fost smuls de vânt. Pompierii militari au intervenit noaptea pentru asigurarea măsurilor de protecție. O parte din acoperiș s-a prăbușit peste un autoturism parcat în apropiere.

Judeţul Vâlcea se află de luni sub avertizare Cod portocaliu de fenomene meteo periculoase în zonele înalte şi Cod galben de intensificări ale vântului, informează Agerpres.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, la fața locului au acţionat 12 cadre de la Garda de Intervenţie din Râmnic, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare şi cu o autoplatformă, intervenţia pentru înlăturarea elementelor instabile de pe clădire durând aproximativ două ore.

„Împreună cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii militari au îndepărtat aproximativ 80 de metri pătraţi din acoperişul blocului. Acesta a căzut sub acţiunea vântului puternic. Au fost afectate un autoturism şi elementele de închidere ale balcoanelor. Am fost anunţaţi în jurul orei 22.40, intervenţia fiind finalizată în jurul orei 00.30, după ce au fost îndepărtate şi elementele constructive instabile din partea superioară a blocului”, au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Urmăriți B1TV.ro și pe