Apariție inedită pe o plajă din Mamaia. Turiștii s-au panicat (VIDEO+FOTO)

Turiștii aflați în weekend în Mamaia au avut parte de o surpriză neplăcută pe o plajă. Un șarpe de un metru și-a făcut apariția pe nisip, chiar lângâ mare.

Copiii aflați în zonă s-au speriat și au început să țipe. Cineva a îndepărtat un pic reptila, însă a rămas tot într-o zonă tranzitată.

Imaginile au fost postate de Olimpiu Galani pe pagina sa de Facebook. Potrivit directorului Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bîlbă, șarpele este neveninos și un obișnuit al Dobrogei: „Este vorba de un șarpe de apă, din specia Natrix Tesselata, neveninos care mănâncă broaște, mormoloci, chiar și broaște mai mari, dar mai ales peștișori”, a declarat Adrian Bîlbă pentru Ziua de Constanța.

Șarpele de apă (Natrix tessellata) este un șarpe neveninos din familia colubride (Colubridae) răspândit în Europa de sud, centrală, Peninsula Balcanică, Asia Mică, Asia centrală, până la Golful Persic și lacul Balhaș. Este răspândit și în România și Republica Moldova. În România se găsește în toată țara, exceptând Moldova; predomină în Delta Dunării și în complexul Razelm.