Argeș: O profesoară în vârstă de 46 de ani a murit de COVID-19. Aceasta a refuzat ajutorul medicilor, deoarece nu credea în virus

Argeș: O profesoară în vârstă de 46 de ani a murit de COVID-19. Aceasta a refuzat ajutorul medicilor, deoarece nu credea în virus
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un cadru didactic în vârstă de 46 de ani, ce preda la o școală din orașul Toploveni, s-a îmbolnăvit cu virusul Sars-Cov-2 după ce și-a îngrijit mama, bolnavă și această.

A refuzat ajutorul medicilor

În momentul în care echipajul medical a ajuns la domiciliul celor două, pentru a o testa pe mamă, fiica a refuzat categoric să fie testată, chiar dacă a intrat în contact direct și prezenta și simptomele specifice bolii.

Chiar și așa, starea de sănătate a profesoarei s-a agravat foarte mult, apelând la ajutorul medicilor mult prea târziu.

Echipajul medical chemat pentru a o ajuta pe femeia bolnavă au găsit-o pe aceasta în stop cardio-respirator. Medicii au resuscitat-o, reușind inițial să-i refacă inima să bată, dar, din păcate, aceasta a decedat la scurt timp după ce a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Pitești.

În urma informațiilor furnizate de către membrii familiei, profesoara nu era vaccinată și nici nu credea în existența virusului, motiv pentru care a refuzat să fie testată de către medici.

O altă profesoară din Argeș s-a stins

O profesoară în vârstă de 60 de ani a murit, luni dimineaţă, după ce i s-a făcut rău la o unitate de învăţământ din municipiul Câmpulung Muscel, potrivit Jurnalul de Argeș.

Femeia a acuzat o stare de rău și a intrat în stare de inconștiență. Echipajul medical a încercat să o resusciteze, dar fără succes.

„În această dimineaţă (…), poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, despre faptul că o femeie de 60 de ani, cadru didactic la un Centru Şcolar din Câmpulung Muscel, a acuzat o stare de rău, în urma căreia a intrat în stare de inconştienţă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical, care a efectuat manevre de resuscitare, conform protocolului, însă din păcate fără rezultat, fiind constatat decesul”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Bilanțul COVID, astăzi

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 7.589 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2 , dintre care 120 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 51.483 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS–CoV–2 au decedat.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană