BAL LA SPITAL: Focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie, după ce angajaţii au participat la o petrecere!

BAL LA SPITAL: Focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie, după ce angajaţii au participat la o petrecere!
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

Situaţie incredibilă la Spitalul de Boli Cronice din Siret, judeţul Suceava. După ce mai mulţi angajaţi au fost la o petrecere,s-au înregistrat 38 de persoane cu COVID-19, dintre care 4 salariaţi şi 34 de beneficiari.

”Până în acest moment au fost confirmaţi pozitivi la virusul SARS COV–2, un numar de 34 de beneficiari şi 4 cadre medicale, în decursul zilei de azi urmând a fi retestaţi restul pacienţilor şi cadrelor medicale. Persoanele infectate vor fi transportate la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru evaluare şi conduită terapeutică după care se va dispune la izolarea acestora într-un pavilion separat din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret unde vor fi monitorizaţi zilnic de medicii curanţi din unitate”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava.

Potrivit presei locale, directorul spitalului de la Siret, Tiberiu Rotaru, a declarat că trei angajaţi confirmaţi sunt contacţi direcţi ai altor cinci angajaţi ai spitalului, reveniţi din concediu, cu care s-au întâlnit la o petrecere. Distracţia a avut loc înainte ca cei care au fost în concediu să-şi facă testul pentru depistarea virusului SARS-COV-2.

Angajaţii reveniţi din concediu au fost testaţi înainte de a se întoarce la muncă şi au fost confirmaţi pozitiv, motiv pentru care au fost testaţi toţi ceilalţi angajaţi care au participat la petrecere.

Suceava, fost epicentru al pandemiei în România

În ultimele 24 de ore, în intervatul 15 – 16 septembrie, în judeţul Suceava s-au înregistrat 91 de persoane infectate. Creşterea numărului de cazuri poate fi pusă pe seama focarului de la Siret, dar nu poate fi ignorat nici programul de testare a profesorilor din municipiul Suceava, din bani de la bugetul local, scrie Adevărul.

Pe de altă parte, în Spitalul Judeţean Suceava sunt internaţi 590 pacienţi dintre care 191 sunt diagnosticaţi cu Covid- 19, 118 pacienţi sunt în zona tampon şi 281 de pacienţi sunt cu alte afecţiuni (non-Covid).

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)