Bucurie pentru turiști! Strat de zăpadă ce depășește 21 de centimetri, la Bâlea Lac

Bucurie pentru turiști! Strat de zăpadă ce depășește 21 de centimetri, la Bâlea Lac
Balea Lac / Facebook Ursus Romania

Iarna s-a așternut deja peste stațiunile montane Păltiniș și Bâlea Lac, iar turiștii sunt așteptați să se bucure de atmosfera de iarnă. Chiar și așa, meteorologii anunță că vizita iernii nu este de lungă durată, temperaturile urmând să crească.

Stratul de zăpadă a ajuns la 21 de centrimetri la Bâlea Lac, în Munții Făgărașului, la peste 2.000 de metri altitudine. Accesul se face doar cu telecabina, arată ziarul local oradesibiu.

Telecabina funcționează zilnic, între 09:00 și 17:00

Accesul la Bâlea Lac se face doar cu telecabina, iar turiștii sunt îndrumați să acceseze website-ul stațiunii, balealac.ro/telecabina sau pot suna la numărul de telefon disponibil pe website-ul aferent.

Telecabina străbate un traseu zilnic între orele 09:00 și 17:00 de peste 3.700 de metri, doar dacă condițiile meteo sunt bune. Telecabina funcționează cu minim 10 persoane.

Lapoviță și ninsoare în zonele montane

De ieri, 9 noiembrie, o masă de aer rece și-a lăsat amprenta peste România, în zonele montane și în sud-vestul țării. Temperaturile vor fi încadrate între maxime cuprinse între 7 și 12 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și 10 grade Celsius. Aceste temperaturi vor duce la apariții lapoviței și ninsorilor, mai ales în zonele montane.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană