Care este drumul din România pe care puțini turiști îl știu / Unii îl consideră mai frumos decât Transfăgărășan sau Transalpina

Care este drumul din România pe care puțini turiști îl știu / Unii îl consideră mai frumos decât Transfăgărășan sau Transalpina
Sursa foto: Facebook

Nu mulți turiști cunosc unul dintre cele mai frumoase și mai pitoreşti drumuri din România, care rivalizează din punct de vedere al frumuseții cu Transfăgărășanul sau Transalpina.

Care este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România

Este vorba despre DN10. Acest drum de legătură între Braşov şi Buzău se află în topul celor mai spectaculoase 10 șosele din țară, deschisă pe tot parcursul anului.

Pasul Buzău este o trecătoare situată la 670 m altitudine, care leagă oraşul Nehoiu de Depresiunea Întorsura Buzăului. Deși este deschis traficului pe tot parcursul anului, traseul poate fi uneori dificil de străbătut, iar șoferii sunt îndemnați să fie precauți.

Cele mai apropiate căi ferate sunt 504 (secundară) Buzău – Nehoiașu (73 km) situată pe valea Buzăului și 403 (secundară) Brașov – Întorsura Buzăului (36 km).

În zonă există și câteva obiective turistice care nu ar trebui ratate – barajul Siriu, rezervația Valea Zimbrilor, cascada Pruncea sau Biserica fortificată (cetatea) din Prejmer.

Trecătoarea fericirii

Urmăriți B1TV.ro și pe