Cele mai periculoase zone de scăldat de pe litoralul românesc. Mai bine să le eviți!

Cele mai periculoase zone de scăldat de pe litoralul românesc. Mai bine să le eviți!
Foto: captura video.

Vacanța la mare, deseori, se termină tragic. Turiștii nu respectă recomandările autorităților sau nu se informează din timp despre pericole. În fiecare an, oamenii mor din cauza neglijenței și neatenției. Litoralul românesc este frumos, dar și periculos în unele zone. Cei care își planifică vacanțele trebuie să știe mai multe reguli și să evite unele stațiuni.

Mangalia, între digul de nord și cel sudic

Una dintre zonele periculoase se află în Mangalia, mai exact între digul de nord și cel sudic. Această porțiune este plină de curenți puternici, mai ales în această perioadă, iar salvamarii recomandă turiștilor să nu încerce să înoate aici, informează replicaonline

Aplin-Devos, de la Olimp

O altă zonă extrem de periculoasă de pe litoralul românesc se află în stațiunea Olimp. Porțiunea despre care este vorba se numește Aplin-Devos, iar salvamarii spun că locul este riscant până și pentru cei mai experimentați înotători. Alte astfel de zone periculoase, unde riscul de înec este mare, se mai găsesc în Eforie, sau în Costinești.

La fel și în Mamaia și Constanța, unde pericolul este mai ales în zona digurilor, spun salvamarii.

Care sunt cele mai periculoase porțiuni de pe litoralul românesc. Este bine să eviți scăldatul în aceste zone, notează wowbiz.

Cele mai periculoase zone de scăldat pe litoral

  • Mangalia – zona dintre digul de nord şi sud
  • Olimp – zona Alpin-Davos şi zona de la gardul vilei prezidenţiale până la Meduza
  • Neptun – zona La Steaguri
  • Costineşti – zona digurilor şi în dreptul restaurantului Marea Neagră
  • Eforie – zona Belona – Port, Belona Sud, debarcader şi zona Acapulco
  • Mamaia – zona digurilor
  • Constanţa – Zona digurilor.

Zi neagră pe litoral: şase persoane au murit de la începutul săptămânii

Steagul rosu care interzice scăldatul în mare era arborat de trei zile pe toate plajele din sudul litoralului.

Nu mai puţin de trei persoane şi-au pierdut luni viaţa. Doi bărbați s-au înecat în stațiunea Eforie Nord, iar un altul în Saturn.

Prima intervenţie s-a înregistrat în staţiunea Saturn, în zona golfului Diana. Aici, salvamarii au scos din apă două persoane care apoi au fost preluate cu şenilata de către ISU Dobrogea şi SMURD Saturn. Cu toate eforturile, una dintre ele, un tânăr de 23 de ani, a fost declarat decedat.

Tânărul de 23 de ani a intrat în marea agitată, ignorând steagul roșu arborat, iar manevrele de resuscitare aplicate au fost în zadar, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța.

Ulterior, alte două persoane au fost scoase din mare de către salvamari, în Eforie Nord, dar nu au răspuns favorabil manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul acestora. E vorba de doi bărbați, unul de 28 ani din Ialomița și, respectiv, 48 ani din Dâmbovița.

Urmăriți B1TV.ro și pe