Controalele pe litoral se intensifică, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Constanța

Controalele pe litoral se intensifică, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Constanța
Foto: Poliția Română / Facebook

Prefectul județului Constanța a anunțat, în cursul zilei de miercuri, intensificarea controalelor pe litoral, în contextul creșterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2. Silviu Coșa a mai precizat că se înregistrează și o creștere a numărului de persoane internate cu COVID-19.

În acest context, în stațiunile de la malul mării vor fi intensificate controalele pentru verificarea respectării măsurilor sanitare, în special în locurile aglomerate de pe litoral.

Această pandemie, mai exact, valul 4, nu reprezintă o mare problemă de logistică, de aprovizionare, cheltuieli, sunt pregătiți pentru ceea ce urmează să se întâmple. Vor fi oameni care vor suferi, iar în condițiile în care nu înțelegem că vaccinarea este cea mai importantă.

Măsurile sunt făcute tot pentru a ne proteja, tot ceea ce putem face noi este să prescriem niște sancțiuni. În județul Constanta, rata de vaccinare este undeva la 30-40%. Spitalul de Boli Infecțioase este pregătit, nu ne așteptăm la surprize din acest punct de vedere”, a anunțat prefectul județului Constanța, potrivit Replicaonline.

Cele mai multe sancțiuni de pe litoral, aplicate în weekend

Cele mai multe sancțiuni cu privire la măsurile sanitare sunt aplicate în weekend, agenții economici care nu respectă măsurile sanitare fiind și ei sancționați.

Cele mai multe sancțiuni sunt aplicate în weekend. Polițiștii patrulează pe plajă pentru a verifica respectarea măsurilor impuse. Facem apel către operatorii economici, dar și către cetățeni, să respecte măsurile în vigoare.

Cât despre vânzătorii ambulanți, vă pot spune că toate competențele sunt luate de Protecția Consumatorului, dar și a Poliției Locale. Poliția Locală a sancționat astfel de fapte”, a precizat inspectorul șef al IPJ Constanța, Constantin Glugă.

Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane