Renunţă la vestele albastre: Controlori „în civil” în București, pe liniile STB, din luna iunie

Renunţă la vestele albastre: Controlori „în civil” în București, pe liniile STB, din luna iunie
Foto: Facebook

Societatea de Transport București STB SA a introdus în luna iunie controlori „în civil”. Aceștia nu vor purta vestele albastre, scrie Hot News.

Acțiunea are drept scop să influențeze călătorii la circularea cu titlu de călătorie valabil, precum și eliminare situațiilor în care ei achitau călătoria doar la vederea însemnelor CONTROL – STB SA pe vestele a reprezentanților companiei.

Fără veste, dar cu acte

Echipele de supracontrol dețin documente, care trebuie în mod obligatoriu prezentate călătorilor:

  • Legitimația de control, ce conține poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu);
  • Card de identitate (card de operator cu aplicație de control activă), ce conține, de asemenea, poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimații călătorie se autentifică și trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru.
  • Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.

„Precizăm faptul că, fără cardul de identitate, controlorii legitimației de călătorie NU pot efectua controlul. Fară echipament de control și fără card de identitate, NU se pot emite carduri de suprataxă. Mecanismele de verificare și autentificare a angajaților în procesul de verificare a titulurilor de călătorie sunt corelate, tocmai pentru a elimina posibilitatea ca alte persoane să poată efectua controlul. Prin urmare, nu vesta albastră definește un controlor de legitimații călătorie, ci documentele și echipamentele mai sus menționate”, a transmis STB.

Urmăriți B1TV.ro și pe