CORONAVIRUS| Cadrele medicale de la spitalul din Caracal internate cu COVID-19 îşi ajută colegii să-i trateze pe pacienții infectați

CORONAVIRUS| Cadrele medicale de la spitalul din Caracal internate cu COVID-19 îşi ajută colegii să-i trateze pe pacienții infectați
Foto: Hepta.ro

Cadrele medicale de la spitalul Municipaldin Caracal, care au fost internate cu noul COVID-19, îşi ajută colegii să-i trateze pe pacienții infectați, potrivit News.ro.

„Ajută la administrare de tratament, la monitorizare. Cum au fost pozitivi, s-au internat şi au fost de foarte mare ajutor, în sensul să monitorizează, administrează tratament, îngrijitoarele de curăţenie fac curăţenie, ne-au fost de un real ajutor”, a declarat directorul medical al Spitalului din Caracal, Alexandra Popa.

De asemenea, pe lângă ajutorul acordat colegilor, cadrele medicale oferă şi sprijin moral, care este foarte important în această perioadă tensionată.

„Pentru pacienţi chiar contează sprijinul moral, contează foarte mult. Atunci când un medic sau asistentă îi susţine moralul e altfel decât atunci când un coleg pacient face acest lucru”, a mai declarat medicul Alexandra Popa.

Din nefericire, de la începutul pandemiei, Spitalul Municipal Caracal s-a confruntat cu probleme privind infectarea în rândul personalului medical: 48 de medici, asistente şi îngrijitoare au avut COVID-19.

În prezent, trei cadre medicale sunt internate în spital fiind infecate, a declarat directorul medical.