CORONAVIRUS | Laboratorul de testare al DSP Suceava a rămas fără kit-uri şi consumabile

CORONAVIRUS | Laboratorul de testare al DSP Suceava a rămas fără kit-uri şi consumabile
Foto: Hepta

În Suceava, unul dintre cele mai afectate județe de coronavirus, laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP, n.r.) nu mai face teste pentru Covid-19 după ce instituţia a rămas fără kit-uri de testare. Astfel că, că testările în judeţ se vor face la un alt laborator.

Laboratorul de testare al DSP Suceava nu mai poate efectua teste SARS-CoV-2 pentru că nu mai are kit-uri şi consumabile

Ca urmare a efectuării unui număr mare de teste la cerere, laboratorul DSP Suceava nu mai face teste pentru coronavirus. Mai mult, directorul instituţiei spune că situaţia va dura şi săptămâna viitoare.

„Noi nu am estimat testările la cerere pe care le-am făcut în decursul acestei luni şi din acest motiv am rămas, pentru câteva zile, descoperiţi”, a declarat joi după amiază directorul DSP Suceava, Dinu Sădean, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, citată de News.ro.

Dinu Sădean a menționat că este vorba despre peste 200 de teste făcute la cerere din momentul în care a intrat vigoare testarea la cerere, din 10-15 iulie şi până în prezent.

Cu toate acestea, bărbatul afirmă că până la sfârşitul săptămânii viitoare DSP ar urma să primească kit-urile şi consumabilele necesare efectuării de teste pentru depistarea noului virus iar până atunci DSP Suceava va trimite probele recoltate la un alt laborator, cu care instituţia colaborează.

„Probele prelevate în cadru anchetelor epidemiologice s-au lucrat la laboratorul propriu al DSP şi la un alt laborator cu care avem colaborare. În continuare, cât va fi laboratorul nostru închis, vom lucra cu laboratorul cu care cooperam”, a mai spus directorul DSP Suceava.

Un nou record negativ în România: 1.356 de cazuri noi

Reamintim că, România a înregistrat în ultimele săptămâni o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus.

În acest context, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, în raportul zilnic, că 49.591 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 la nivel național, la un număr total de 1.177.630 de teste prelucrate, dintre care 1.356 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire, la 23.346 de teste.

Din numărul total de pacienți depistați cu infecție cu coronavirus, 26.609 au fost declarați vindecați și 4.005 asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, 2.304 au decedat, dintre care 35 au murit în ultima zi, iar alți 402 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.

Este a opta zi consecutivă când România înregistrează peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19.

Șerban Bubenek: Începând de luni, vom avea mult mai multe cazuri în terapie intensivă decât am avut în ultima săptămână

Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a avertizat, joi, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, cu Tudor Barbu, că începând de săptămâna viitoare, potrivit calculelor făcute pe baza datelor din acest moment, se va înregistra o creștere a cazurilor de pacienți cu COVID-19 care au nevoie de internare la terapie intensivă.

”Noi, în ultimele zece zile am avut constant peste 1.000 de pacienți, cazuri noi, confirmați cu COVID-19. Statistica acestei pandemii spune că 5% din acești pacienți vor face o formă gravă și vor avea nevoie, chiar dacă numai pentru câteva zile, de terapie intensivă. 5% din 1.000 înseamnă 50 de pacienți care trebuie să intre în terapie intensivă din aceștia. Dacă noi avem zece zile și știm că în COVID simptomatologia severă respiratorie apare între zilele 10 și 15, vă pot spune, în baza acestor simple calcule, că începând de luni, trebuie să știm sigur că vom avea mult mai multe cazuri în terapie intensivă decât am avut în ultima săptămână”, a declarat Șerban Bubenek.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său