CORONAVIRUS | Preotul ortodox Ioan Panusciac a murit

CORONAVIRUS | Preotul ortodox Ioan Panusciac a murit
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Preotul ortodox Ioan Panusciac, în vârstă de 53 de ani, care slujea la Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Dacia, comuna Doba, județul Satu Mare, a murit la Spitalul Carei, după ce a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Preotul ortodox Ioan Panusciac s-a stins din viață după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Bărbatul a fost internat inițial la Spitalul Județean Satu Mare, cu pneumonie, iar în ultimele opt zile primea îngrijiri medicale la Spitalul Carei, unde a decedat, scrie presasm.ro.

Părintele Ioan Panusciac s-a născut la 18.06.1967, în localitatea Bocicoiu Mare, județul Maramureș, iar parohia la care slujea are 145 de credincioși.

Enoriașii nu au fost informați de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) că preotul fusese confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Mai mult, potrivit sursei citate, nici măcar autoritățile locale nu au știut aceste informații pentru a putea lua măsurile necesare.

Familie de preoți din Brașov, lovită crunt de coronavirus

Amintim că o familie de preoți din Brașov a fost crunt lovită de noul coronavirus. În doar două săptămâni, trei membri ai familiei au pierdut lupta cu boala. Ultimul care s-a stins din viață a fost preotul Nicolae Puchianu. Anunțul a fost făcut chiar de nepotul acestuia pe pagina sa de Facebook.

„Se spune ca Dumnezeu îi ia la el pe oamenii buni fiindcă îi iubeşte. Iată, în 2 săptămâni, Dumnezeu a luat familiei noastre 3 din cei 4 bunici. Au luptat să învingă aceeasi boala, dar fără a se despărți, au vrut sa plece împreună.

S-a înălțat la ceruri și bunicul meu, preotul Nicolae Puchianu, cel care a învins virusul, pentru a putea, în cele din urmă, să aibă parte de un priveghi și o înmormântare după reguli normale, creștinești.

Acum suntem o familie unită și în ceruri. Dumnezeu să îi odihnească în pace! Priveghiul va avea loc astăzi, începând cu ora 19, iar înmormântarea mâine, începând cu ora 14, ambele la Biserica Sfântul Nicolae din Râșnov”, a scris Mihai Manolache.

Ignatie al Hușilor, diagnosticat cu noul Covid-19

Și episcopul Ignatie al Hușilor a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, acesta fiind internat, miercuri seară, la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad.

Episcopul Huşilor a prezentat simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a efectuat testul şi apoi s-a autoizolat până la aflarea rezultatului.

În urma testării pozitive, eprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au demarat o anchetă epidemiologică, urmând să stabilească o serie de măsuri.

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, internat în spital cu coronavirus

De asemenea, și arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovács, a fost internat în spital cu COVID-19, după ce în ultimele zile s-a simţit rău.

Arhiepiscopul a fost internat în data de 8 septembrie, în stare de indispoziţie. Starea sănătăţii sale a început să se deterioreze după 29 august, când, la Şumuleu-Ciuc, a fost sfinţit episcopul auxiliar al Arhidiecezei de Alba Iulia, László Kerekes, numit de Papa Francisc în cursul anului curent.

Arhiepiscopul a dat semne de răceală la început, de aceea l-a contactat imediat pe medicul de familie. Până marţi seara arhiepiscopul a stat izolat în camera lui, ca să nu pună în pericol sănătatea celor din jur. Tratamentul răcelii nu a dat rezultat, având în continuare febră, tuse seacă, durere de cap, iar în cursul zilei de marţi rezultatul testului de coronavirus al arhiepiscopului a ieşit pozitiv.