CORONAVIRUS | Un angajat al Poliției de Frontieră Timiș a murit la doar o zi după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

CORONAVIRUS | Un angajat al Poliției de Frontieră Timiș a murit la doar o zi după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

Noul coronavirus a făcut încă o victimă în rândul poliţiştilor. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 48 de ani, polițist de frontieră din Timiş. El a murit la doar o zi după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. De la debutul pandemiei de coronavirus, acesta este al treilea deces în rândul polițiștilor din România, infectați cu SARS-CoV-2.

COVID-19 face încă o victimă în rândul polițiștilor: Un angajat al Poliției de Frontieră Timiș a murit la o zi după ce a fost testat pozitiv

”Ne luăm rămas bun de la colegul nostru Sporea Ioan în vârstă de 48 ani din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă-Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara, care a decedat astăzi (marți, 15 septembrie – n.r.) după ce în urmă cu o zi a fost confirmat pozitiv cu coronavirus”, se arată într-un anunț al Sindicatului Europol.

Ioan Sporea era căsătorit și avea trei copii.

Acesta este al treilea caz din țara noastră în care un polițist își pierde viața după ce este testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Asta după ce, în luna iunie, a murit un angajat de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, iar în luna august, un angajat din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara.

Situația cazurilor de coronavirus în România

Potrivit celei mai recente raportări transmise de Grupul de Comunicare Strategică, marți au fost înregistrate 1.111 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de 21.049 de teste prelucrate într-un interval de 24 de ore. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 591 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 51 de pacienți au decedat de luni până marți, iar alți 460 sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă din unitățile medicale din țară.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în acest moment, în România au fost confirmate 105.298 de cazuri de infecatare cu SARS-CoV-2. Bilanțul deceselor în rândul pacienților cu COVID-19, la nivel național, a ajuns a 4.236.

De asemenea, până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.110.024 de teste.

95% dintre pacieníi cu COVID-19 care au decedat aveau cel puțin o comorbiditate

Totodată, conform datelor transmise, marți, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în intervalul 7 – 13 septembrie 2020, numărul infectărilor a rămas constant față de săptămânile anterioare, 33,7% din totalul cazurilor confirmate în această perioadă, fiind înregistrate în București și județele Suceava, Argeș, Brașov și Prahova.

De asemenea, 34,7% din totalul deceselor au fost înregistrate în aceeaşi perioadă în Bihor, Prahova, București, Brașov și Brăila.

Pe de altă parte, în intervalul menționat, a fost înregistrată o scădere a incidenței îmbolnăvirilor de COVID-19 în rândul cadrelor medicale. În săptămâna menționată, doar 1 din 22 de cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Raportul mai arată că 80.7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.8% din decese au fost la bărbați. Totodată se precizează că 95% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.