CORONAVIRUS | Vâlcea: Focare de infecție în cinci centre rezidenţiale ale DGASPC

CORONAVIRUS | Vâlcea: Focare de infecție în cinci centre rezidenţiale ale DGASPC
Foto: Hepta

Cazurile de coronavirus au crescut alarmant în ultimele săptămâni, astfel că, în ultima perioadă, tot mai multe focare de infecție au fost descoperite în majoritatea județelor. În prezent, un număr de cinci focare de COVID-19 sunt active, în prezent, în centre rezidenţiale aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.

Focare de SARS-CoV-2 în cinci centre rezidenţiale ale DGASPC

Mai exact, reprezentanţii Prefecturii Vâlcea au anunțat, duminică, că, în acest moment, un număr de cinci focare de COVID-19 sunt active în centre rezidenţiale aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea, citat de Agerpres, cele cinci unităţi ale DGASPC unde există focare de coronavirus sunt Centrul Zătreni – 109 cazuri pozitive, Centrul Bistriţa – 64 cazuri pozitive, Centrul Lungeşti – 21 cazuri pozitive, Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri pozitive şi Centrul de recuperare şi reabilitare Băbeni – 10 cazuri pozitive.

„De la debutul pandemiei şi până astăzi, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate 607 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 18 au decedat. Ultimul deces datorat infecţiei cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la o persoană internată în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu multiple afecţiuni. De asemenea, până acum, un număr de 406 persoane au fost internate în spital şi 191 s-au externat. În momentul de faţă, în judeţ există cinci focare de COVID-19 în centre rezidenţiale aparţinând DGASPC. Din cele 10 cazuri pozitive la testarea SARS-CoV-2 din cadrul Centrului de recuperare şi reabilitare Băbeni, şase sunt beneficiari şi patru personal medico-sanitar, de îngrijire şi auxiliar”, se arată în document.

De asemenea, Prefectura Vâlcea a mai menționat că, sâmbătă, a fost efectuată ancheta epidemiologică pentru doi angajaţi cu test pozitiv din cadrul unei instituţii de cultură din judeţ.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.145 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 13.353 de teste efectuate în același interval, la care se adaugă 615 teste prelucrate anterior.

De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 534 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 41 de pacienți cu COVID-19 au decedat de sâmbătă până duminică. În acest moment, la ATI sunt internate 458 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus și aflate în stare gravă.

De la începutul epidemie și până în prezent, în România, au fost înregistrate 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 30.119 pacienți au fost declarați vindecați și 6.371 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Bilanțul total al deceselor, la nivelul întregii țări, a ajuns la 2.700. Astfel, în intervalul 8 august, ora 10.00 – 9 august, ora 10.00, au decedat 30 bărbați și 11 femei

Totodată, în acest moment, în unitățile medicale de profil sunt internați 7.640 de pacienți diagnosticați cu COVID-19.

Bucureștiul este în continuare lider în topul zonelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus. Argeșul și Prahova rămân și ele pe podium.

În județul Vâlcea sunt înregistrate 604 teste pozitive de SARS-CoV-2, duminică nefiind raportat niciun caz de infectare.