Criză de personal în creșele din Brașov. Copiii sunt duși „să-și facă imunitate”, căci educatoare nu sunt: „Ne putem aştepta ca la spital să fim operaţi de asistente”

Criză de personal în creșele din Brașov. Copiii sunt duși „să-și facă imunitate”, căci educatoare nu sunt: „Ne putem aştepta ca la spital să fim operaţi de asistente”
Foto: Pixabay

În mai multe creșe din Brașov, personalul calificat este insuficient sau lipsește cu desăvârșire. Părinții spun că îi duc pe micuți nu pentru educație, ci pentru imunitate.

Brașovul se confruntă cu o criză profundă de personal în creșele de stat. În mod normal, acestea ar fi trebuit să fie locul în care părinții își aduc micuții pentru primii pași în educația acestora, însă, din cauza lipsei de angajați calificați, creșele au devenit locul în care copiii sunt aduși „să-și facă imunitate”.

Personal în creșe, în deficit semnificativ în Brașov

În mai multe creşe din Braşov, încă de la începutul anului de creşă, nu există educatoare. Aş da exemplul Creşei Nr. 2, unde la niciuna din clase nu există o educatoare. De asemenea, la Creşa Nr. 7 există o singură educatoare pentru toate grupele. Probabil că acest lucru se întâmplă şi la alte creşe din Braşov. Astăzi, de educaţia copiilor de la creşe se ocupă îngrijitoarele. Mâine ne-am putea aştepta ca la şcoli, licee, facultăţi orele de curs să se desfăşoare cu personalul de la întreţinere. Tot mâine ne putem aştepta ca la spital să fim operaţi de asistente, a transmis un brașovean printr-o scrisoare publică, potrivit Adevărul.

Cel care a scris această scrisoare spune că nu este normal ce se întâmplă și de aceea părinții au decis să încerce să îi determine pe cei responsabili să schimbe starea de lucruri.

Nu a existat cerere pentru posturile vacante

Pentru creșele de stat mai vechi din Brașov există și o altă explicație pentru lipsa acută de personal. Anul trecut, Primăria a deschis o creșă nouă, în cartierul Astra, realizată din fonduri europene. Pentru că aici sunt condiții excelente, foarte multe educatoare și alte categorii de personal au migrat spre aceasta.

Acolo activitatea insituţiei este monitorizată, deoarece s-au folosit fonduri europene. Grupele beneficiază de câte două educatoare, multe dintre acestea fiind luate de la restul creşelor din Braşov. Pentru a funcţiona normal însă au fost afectate restul creşelor din oraş. Acum un an, copilul meu a învăţat să numere, făcea diverse activităţi de lucru manual şi fredona melodii. Anul acesta îmi spune că a stat toată ziua la desene şi «Tati, nu vreau la chesă!»”, mai explică părintele nemulțumit.

Primăria Brașov, în administrarea căreia se află creșele de stat, a transmis că, deși a scos la concurs posturile vacante, nu a existat cerere pentru acestea. Municipalitatea mai spune că va scoate la concurs posturile și în acest an și speră ca acum acestea să se și ocupe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:46 - Boris Johnson ar fi fost amenințat de Putin înainte de invazia în Ucraina: “Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura doar un minut”
07:30 - Matei Dima, celebrul vlogger BRomania, a recunoscut că a condus beat și drogat. Ce amendă penală trebuie să plătească
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: „România e o țară comunistă”. Când s-a mutat în țara noastră a spus că vrea să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal