Director din cadrul CNAIR, suspendat din funcție. Este acuzat că aducea angajații de la serviciu pentru munci în propria gospodărie

Director din cadrul CNAIR, suspendat din funcție. Este acuzat că aducea angajații de la serviciu pentru munci în propria gospodărie
Eugen Cecan

Eugen Cecan a fost suspendat din funcția de director al DRDP Cluj, de Consiliul de Administrație, în contextul în care directorul regional a fost trimis în judecată pentru delapidare, într-un dosar îregistrat în vara anului trecut.

De-a lungul ultimilor ani au apărut mai multe informații despre controversatul director din cadrul CNAIR. Potrivit acuzațiilor, angajații de la DPRP Cluj erau aduși de Eugen Cecan la ferma sa și la alte societăți comerciale private, pentru prestarea unor activități care nu aveau nimic în comun cu fișa postului.

Plătiți din bani publici, angajații companiei de stat figurau cum că ar fi fost pe drumurile publice la curățat de șanțuri șila toaletarea copacilor. De fapt, aceștia erau la ferma lui Cecan, unde dădeau de mâncare la animale, strângeau frunze și prestau diferite activități specifice unei gospodării.

La fermă oamenii lucrau tot cu utilajele DRDP Cluj: motocoase, buldoexcavator, unimog, dar și cu drujbe și pompe proprietate personală, informează Puterea.

Angajații DPRP, obedienți în fața lui Eugen Cecan: „Am încărcat zer pentru animale”

La procurorii DNA au ajuns interceptări cu Cecan și oamenii săi, probe solide. De asemenea, persoanele implicate audiate au confirmat cele petrecute.

Din declarațiile martorilor rezultă o parte din activitățile pe care le desfășurau la fermă „…am dus de mâncare la animalele din fermă”, „am încărcat zer pentru animale”, „am mers după lapte praf la Napolact”, „am cărat niște boxpaleți”, „am curățat terenul”, „mâine mă duc acolo să strâng frunzele”, „încă nu am terminat lucrarea aici, acuma ne apucăm de săpat heleșteul, „am scos până acuma toate cioatele, le-am cărat afară”, „mâine trebuie să mergem iarăși acolo.. după mălai”, „încarc niște porumb.. îs dincolo de Turda… Trebuie să mă duc la kilometru.”

Dezvăluiri din cadrul CNAIR despre Eugen Cecan

Alin Șerbănescu, fost purtător de cuvânt al CNAIR în perioada 2017-2019, a declarat că activitățile ilicite de care este acuzat Eugen Cecan au fost și sunt cunoscute la nivelul CNAIR, însă prea puțin discutate.

„Au existat plângeri din Regionala Cluj cu privire la comportamentul abuziv al directorului Cecan. A fost mai mult vorbit pe sub ușă, șoptit pe la ureche… La un moment dat, Cecan a fost îndepărtat din funcție. Măsuri drastice s-au luat abia după ce s-a declanșat un adevărat scandal.

Mecanismul se baza pe frica angajaților. Am informații potrivit cărora, celor care sunt martori în dosar, li s-au oferit niște posturi și niște măriri de salarii, ca să li se închidă gura. E o toleranță mult prea mare la abuzuri, care depășește orice normalitate. Au existat plângeri cu privire la majoritatea directorilor regionali, venite din partea oamenilor din subordine”, a declarat Alin Șerbănescu pentru B1.ro.

Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend