DNA, percheziții la Primăria Iași. Procurorii și jandarmii au intrat în biroul edilului Mihai Chirica

DNA, percheziții la Primăria Iași. Procurorii și jandarmii au intrat în biroul edilului Mihai Chirica
Foto: Facebook @ Mihai Chirica

Miercuri, 26 ianuarie, în jurul orei 10:00, procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la Primăria din Iași, condusă de către penelistul Mihai Chirica, informează Bună Ziua Iași. Reprezentanții DNA au fost însoțiți de jandarmi. Anchetatorii au intrat în mai multe birouri, inclusiv în cel al edilului local.

Ancheta vizează fapte de corupție, care ar fi fost săvârșite în urmă cu patru ani de zile. Surse din cadrul municipalităţii afirmă că ar fi vorba despre afaceri imobiliare derulate de Primăria Iaşi.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupţiei comise în cursul anului 2018.

În cursul zilei de 26 ianuarie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în cinci locaţii, dintre care două sunt birouri ale unor instituţii publice din municipiul Iaşi”, se arată într-un comunicat al DNA.

Probleme în justiție pentru primarul Mihai Chirica

Primarul Mihai Chirica este vizat într-un dosar pentru abuz în serviciu cu privire la achiziția de municipalitate, prin leasing operațional, a unor autoturisme Skoda. În ianuarie 2021 a fost trimis în judecată edilul local.

Mai mult, anul trecut Mihai Chirica a fost audiat de DIICOT într-un dosar referitor la construcția în condiții dubioase a unui imobil în zona Sărărie, din Iași.

De asemenea, acesta este vizat în mai multe anchete cu privire la afaceri imobiliare suspecte.

Prima reacție a primarului Mihai Chirica

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a avut o primă reacție după perchezițiile de la Primărie.

„În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune.

În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, a transmis primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:02 - Cristian Bușoi: OMS și UE trebuie să-și consolideze coordonarea. Lecțiile învățate în pandemie să fie transformate în reguli și soluții de acțiune pentru viitor
17:53 - Şefa Comisiei Europene „nu se aşteaptă” ca ţările europene să ajungă la un acord privind embargoul asupra petrolului rusesc
17:41 - Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus pentru a doua oară de CSM din magistratură
17:39 - Tot mai mulți profesori vor grevă generală. Simion Hăncescu (FSLI): E ridicol ce se întâmplă… Luptăm pentru vreo 200 de lei în plus la salariu (VIDEO)
17:29 - Mamele marinarilor de pe Moskva spun că li s-a cerut să semneze că aceștia au murit într-un „accident”
17:20 - Viktor Orban va guverna prin decret în timpul stării de urgență. Premierul ungar va avea puteri sporite
17:11 - Patriarhul ecumenic Bartolomeu îi sugerează patriarhului Kirill să plece din fruntea Bisericii Ortodoxe Ruse: „Nu știu cum poate fi justificat războiul în conștiința lui”
17:11 - Bogdan Paraschiv (PRPE), subsecretar de stat: Pentru tineri, Ministerul Familiei are două programe foarte importante – Student Invest și Family Start / Guvernul a pregătit și un nou sprijin pentru pensionari (VIDEO)
16:55 - Decizie de ultim moment în cuplul Mircea Badea și Carmen Brumă: „Simt nevoia să mă laud”
16:50 - Cheltuielile cu pensiile şi alocaţiile au crescut cu 19,3% în 2022. România a înregistrat un deficit de 1,23% pe primele 4 luni din an