Dominic Fritz nu renunță la iluminatul stradal festiv în Timișoara: E important să avem o atmosfera de sărbători și copiii să simtă că este perioada Crăciunului

Dominic Fritz nu renunță la iluminatul stradal festiv în Timișoara: E important să avem o atmosfera de sărbători și copiii să simtă că este perioada Crăciunului
Sursă foto: Hepta

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, caută soluții de compromis pentru a le oferi cetățenilor o atmosferă festivă în oraș cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în condiții de siguranță.

Chiar dacă Târgul de Craciunnu va putea fi organizat cu mare fast, din cauza pandemiei, edilul caută o soluție pentru un „târg minimalist”, în timp ce exclude categoric evenimentele la care oamenii s-ar putea înghesui.

„E foarte clar că nu o să avem un târg de Crăciun în formă obișnuită în acest an. Analizăm să vedem dacă există forme minime de târg, poate și în cartiere, dar trebuie să observăm foarte bine situația epidemiologică. Eu sunt sceptic că o să avem un târg care să merite acest nume. Bineînțeles că, din păcate, nu vom avea evenimente mari, concerte, de Revelion sau de Ziua României”,a declarat Dominic Fritz pentruadevarul.ro.

În ceea ce privește luminițele de sărbătoare din oraș, Fritzeste hotărât să nu facă rabat.

„Ce vom avea cu siguranță este iluminat festiv pentru că, deși trecem printr-o perioada mai grea, e important să avem o atmosfera de sărbători și copiii să simtă că este perioada Crăciunului. Vom avea niște ornamente, niște luminițe, atât în centru, dar și în câteva cartiere pentru că nu vrem să încurajăm oamenii să vină în centru, ci să simtă această atmosfera și în cartiere”, a declarat Dominic Fritz.

Târgurilede Crăciun ar putea fi anulate în 2020

Aautoritățile au anunțat deja că Târgurile de Crăciun din București și din Sibiu au fost anulate, din cauza contextului actual, al creșterii numărului de cazuri COVID-19 de pe teritoriul țării, în timp ceTârgul din Cluj-Napoca stă sub semnul întrebării. Primarul Emil Boc a precizat că, dacă acesta va avea loc, nu va avea anvergura târgurilor din ultimii ani.

Primarul Emil Boc a explicat că, în funcție de evoluția pandemiei de SARS-CoV-2 și de măsurile care vor fi stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, autoritățile centrale trebuie să stabilească dacă pot fi organizate și în ce condiții se pot desfășura acest tip de evenimente.

Edilul a mai adăugat că dacă Târgul de Crăciun va avea totuși loc, cu siguranță nu va avea anvergura celor din ultimii ani.

Astfel, va exista un număr redus de căsuțe, iar participanții din Piața Unirii vor fi limitați la un număr maxim de persoane, scrie presa locală.

Târgul de Crăciun din București a fost suspendat / Nicușor Dan: „Nu ne permitem să amplificăm acestă boală”

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a declarat în platoul B1 TV că în această iarnă, în București nu se va mai organiza celebrul Târg de Crăciun, din cauza pandemiei de COVID-19.

„Nu o să avem Târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem să amplificăm acestă boală, în anii următori când vom fi trecut prin această pandemiei, asa cum se întâmplă peste tot în lume, o sa avem Targ de Crăciun în care Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați, va pune spațiul la dispoziție, vor plăti o chirie și se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale, e o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plătește nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo. Noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, noi Bucureștiul și opinia mea fermă este că nu trebuie să avem că nu trebuie să avem un Târg de Crăciun în această iarnă.”, a declarat Primarul General al Capitalei.

Și decorațiunile din Capitală vor fi mai discrete, spune edilul.

„Suntem într-o situație financiară dificilă, bineînțeles că este frumos să avem decorațiuni pe stradă, numai că,atâta timp cat suntem încă în situația asta financiară dificilă, o să le avem în mod rezonabil, discret cât să existe”, a punctat Nicușor Dan.