DSP Alba propune încetarea carantinei în Alba Iulia și în alte 5 localități

DSP Alba propune încetarea carantinei în Alba Iulia și în alte 5 localități
Sursa Foto: Inquam Photos

Măsurile de carantinare pentru Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud nu vor mai fi prelungite după 30 noiembrie. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a anunțat, într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare că s-a propus Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba suspendarea stării de carantină în aceste localități. Inițiativa a fost luatăca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri.

Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud și Ciugud vor ieși din carantină

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a scris duminică pe Facebook că analizele de risc efectuate indică „un trend descendent constant al îmbolnăvirilor”, ceea ce înseamnă că situaţia s-a îmbunătăţit în privinţa răspândirii noului coronavirus.

„La 14 zile după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis intrarea în carantină a localităților Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud și Ciugud, DSP Alba a întocmit analizele de risc ale acestor localități, în baza datelor obținute pe durata stării de carantină. Aceste date ne indică o îmbunătățire a contextului epidemiologic și un trend descendent constant al îmbolnăvirilor. (…) Concluziile acestor analize ne permit să propunem CJSU Alba suspendarea stării de carantină în aceste localități”, a scris Sinea pe contul său de socializare.

Pri urmare, cele șase localități ar putea să iasă din carantină astăzi. Măsura a fost impusă în urmă cu 14 zile. La acel moment, în Alba Iulia coeficientul de infectare era de 10,07 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. În prezent, incidențaa scăzut la 8,10 cazuri.

În Blaj, acelaşi indicator a scăzut de la 10,83 la 10,20. În Sebeş a fost 8,44, iar acum este 6,24; în Cugir – 8,39, iar acum – 6,57; iar în Abrud a fost de 6,41 şi acum de 5,46. Pe de altă parte, în Ciugud a crescutde la 6,72 la 10,41, conform ultimelor date furnizate de DSP.

Decizia privind ridicarea carantineiurmează să fie luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

”Situația este în continuare una gravă”

În ciuda ridicării măsurii de carantinare, directorul DSP Albaa spus că „situația rămâne în continuare gravă” și că DSP va propune revenirea la restricțiile de dinainte de instituirea carantinei.

„Nu e însă cazul să ne îmbătăm cu apă rece și să ne mințim singuri cum că am trecut de pandemie, că am scăpat de virus. Situația este în continuare una gravă, una care ne obligă să păstrăm în vigoare anumite măsuri și să facem front comun, cetățeni și autorități deopotrivă, pentru limitarea efectelor pe care Sars-Cov-2 le provoacă.

Propunerea specialiștilor din cadrul DSP Alba, care va fi înaintată către CJSU, este păstrarea și impunerea cu strictețe a măsurilor de precauție avute înainte de perioada de carantină”, a mai scris Alexandru Sinea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)
18:08 - Încă un aur pentru România: Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, campioni mondiali la dublu rame masculin
17:51 - Rusia acuză România de încălcarea Cartei şi Convenţiei Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii, pentru că a retras vizele a 14 membri ai delegaţiei / Explicațiile MAE