Elevii brașoveni s-au clasat pe primul loc la un concurs organizat de NASA

Elevii brașoveni s-au clasat pe primul loc la un concurs organizat de NASA
Foto: Pixabay.

Elevii brașoveni au obținut, pentru prima dată, locul I la prestigiosul concurs „Space Settlement Contest”. Evenimentul fiind organizat de NASA.

În cadrul competiției,  elevii au concurat cu peste 17.000 de participanți din 22 de țări.

Elevii brașoveni, premiați la Luxemburg

„Mai multe echipe formate din elevi ai Colegiului Naţional ‘Andrei Şaguna’ din Braşov au câștigat premii prestigioase în cadrul concursului. Patru echipe au obținut locul I, Colegiul ‘Andrei Șaguna’ fiind singurul colegiu din lume care a reușit această performanță.

Anul acesta este pentru prima dată când elevii Colegiului Naţional ‘Andrei Şaguna’ reuşesc să obţină în cadrul acestui concurs premiul I pentru meritul artistic şi ştiinţific”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit reprezentanților Colegiului,  elevii premiaţi sunt invitaţi de onoare la Luxemburg, unde vor dispune de un stand pentru a-şi expune proiectele realizate.

Peste 17.000 de elevi au participat la concursul NASA

„Space Settlement Contest” este un concurs internaţional multidisciplinar organizat de National Space Society (NSS) din SUA şi care, timp de 25 de ani, a fost administrat de NASA Ames Research Center.

În cadrul competiţiei, elevii din întreaga lume au fost invitaţi să-şi imagineze şi să proiecteze viaţa unei societăţi umane în spaţiu, precum şi sistemele de menţinere a vieţii necesare colonizării Cosmosului.

În cadrul ediţiei de anul acesta, National Space Society a avut parte de 3.076 de înscrieri, fiind implicaţi astfel peste 17.000 de elevi din 22 de ţări, relatează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe