Explozie la o fabrică din Bârlad: Pompierii și medicii intervin. Bilanțul victimelor

Explozie la o fabrică din Bârlad: Pompierii și medicii intervin. Bilanțul victimelor

O butelie cu azot a explodat, vineri dimineață, în incinta unei fabrici din Bârlad, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, potrivit Agerpres. O persoană a fost rănită în urma exploziei. Pompierii și un echipaj medical intervin la fața locului.

Explozie a unei butelii cu azot la o fabrică în Bârlad

„Un echipaj din cadrul ISU asigură măsurile de tip PSI, după producerea exploziei la o butelie de azot. Explozia nu a fost urmată de incendiu. În urma exploziei, o persoană a fost rănită şi a fost preluată de un echipaj al SAJ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, pentru sursa citată.

O persoană a fost rănită în urma exploziei

Potrivit datelor disponibile la ora transmiterii acestei știri, victima este în stare de inconștiență și primește îngrijiri la locul incidentului. După ce va fi stabilizată, aceasta va fi transportată la spital. Victima este o persoană din județul Buzău, care venise la fabrica din Bârlad pentru o efectua niște lucrări.

Incendiu lângă fosta groapă de gunoi Chitila

Un alt incident grav a avut loc, vineri dimineață, la marginea Capitalei. Este vorba despre un incendiu, care a izbucnit lângă fosta groapă de gunoi Chitila, înapropierea Șoselei de Centură.Flăcările s-au extins pe aproximativ 7000 mp și au cuprins pe stive de mase plastice, gunoi menajervegetaţie uscată, dar șiun utilaj pentru sortarea deșeurilor.

”Incendiu produs la stive de mase plastice, gunoi menajer şi vegetaţie uscată, pe 7.000 mp, în str Poiana Trestiei, localitatea Chitila, lângă fosta groapă de gunoi. Flăcările au cuprins şi un utilaj pentru sortarea deşeurilor”, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.

Bucureștenii din sectoarele 5 și 6, dar și locuitorii din Bragadiru au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert în legătură cu pericolul degajărilor mari de fum și au fost sfătuiți de autorități să ocolească zona.