Focar de coronavirus, depistat la Spitalul de Copii din Iași. Cinci angajați sunt infectați

Focar de coronavirus, depistat la Spitalul de Copii din Iași. Cinci angajați sunt infectați
Foto: Pixabay.com

Cinci cadre medicale de la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași au fost depistate pozitiv cu COVID-19.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, aceștia fac parte din secția Chirurgie Pediatrică.

Focar de coronavirus la Spitalul de Copii din Iași

„Un nou focar Covid-19 la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iași, la secția de Chirurgie pediatrică, unde au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus cinci cadre medicale. Cazurile confirmate au fost izolate, iar în ceea ce privește restul personalului medical ce își desfășoară activitatea în cadrul acestei secții există o monitorizare a stării de sănătate. De asemenea, s-a trecut la o etapizare a internării pacienților cronici chirurgicali”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

De asemenea, alți 12 pacienți au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus la Institutul Socola și la Centrul C.A. Rosetti.

„Sunt modificări în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate pozitiv, în focarele existente. Astfel, la Spitalul Sfântul Sava a fost efectuată în data de 14 o retestare a personalului medical și a beneficiarilor, în momentul de față mai sunt pozitivi 19 salariați și 50 de beneficiari. În focarul inițial au fost 99 de cazuri pozitive. La Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, după testarea din 15 septembrie au mai fost confirmați 7 pacienți, desigur pozitivi cu noul coronavirus, iar la Centrul de Servicii Sociale C.A. Rosetti din Iași la ultima retestare au mai fost depistați pozitiv încă 5 beneficiari”,a mai menționat acesta, punctând că în ceea ce privește numărul mare de cazuri de infectări „putem vorbi despre transmitere comunitară, constatăm apariția acelor focare familiale, ca efect al întorcerii din concedii și a relaxării în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție”.

Bilanțul epidemiei de COVID-19 în România

În ultimele 24 de ore, cele mai multe contaminări s-au înregistrat în București (244), Vâlcea (83), Iași (110) și Cluj (82). De asemenea, județul Iași se află și pe lista celor mai multe cazuri reconfirmate din țară (41), după București (109).

Cele mai puține cazuri de îmbolnăvire, depistate în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat în Buzău (9), Călărași (9) și Vrancea (7).

Grupul de comunicare Strategică a anunțat, joi,1.679 cazuri de infectarecu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul epidemiei de coronavirus în țara noastră a atins, în 16 septembrie 2020, la 108.690 de infectări.

Autoritățile mai menționează că, în acest moment, pe teritoriul României, 11.540 de persoane confirmate cu infecție cu noulcoronavirussunt în izolare la domiciliu, iar 5.807 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 38.167 de persoane se află în carantină la domiciliu