Focar de coronavirus la un centru de plasament din Prahova: 20 de copii și 7 angajați, diagnosticați cu Covid-19

Focar de coronavirus la un centru de plasament din Prahova: 20 de copii și 7 angajați, diagnosticați cu Covid-19
Foto: Inquam Photos / George Călin

Focar de coronavirus la un centru de plasament din Prahova. Alţi şapte copii de la Centrul de plasament Filipeştii de Târg au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Numărul total al cazurilor de infectare ajunge astfel la 20. De asemenea, o parte dintre angajații instituției sunt și ei purtători ai noului coronavirus.

Focar de Covid-19 la un centru de plasament din Prahova

Primele 13 cazuri de infectare la copii au apărut în centrul de plasament în 4 septembrie. Vineri, autoritățile locale au anunțat că alți șapte copii au fost infectați.

Totodată, şapte dintre angajaţii instituţiei sunt şi ei infectaţi cu SARS-CoV-2.

Nouă dintre copii sunt internaţi, iar ceilalţi 11 sunt în centrul de plasament, în izolare.

”În urma retestării tuturor beneficiarilor, au mai fost descoperiţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus încă şapte copii, numărul minorilor confirmaţi ajungând la 20. Tot aici, încă două persoane, din rândul angajaţilor, au fost testate pozitiv. Astfel, focarul are în prezent 27 de cazuri active (20 de beneficiari şi şapte angajaţi). Copiii nou confirmaţi au fost evaluaţi şi izolaţi la Spitalul Municipal din Câmpina. În prezent, în unitatea medicală sunt internaţi nouă dintre cei 20 de beneficiari, iar ceilalţi 11 sunt izolaţi în centrul de plasament”, a transmis, vineri, Prefectura Prahova.

Un alt focar de infectare cu noul coronavirus, la un agent economic din județul Prahova

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar de infectare cu noul coronavirus la un agent economic din localitatea Bărcăneşti, unde patru angajaţi dintre cei 26 testaţi au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2. Spaţiul de lucru a fost dezinfectat, iar activitatea a fost sistată până pe data de 21 septembrie.

Un focar anunțat încă de zilele trecute este şi la un centru medical privat din oraşul Boldeşti Scăeni. 26 pacienţi şi patru membri ai personalului sunt infectați cu SARS-CoV-2.

Spital privat din Prahova, declarat unitate suport-COVID

Un spital privat din orașul Băicoi a fost declarat unitate suport COVID-19, urmând a prelua astfel din cazurile de persoane suspecte de infectarea cucoronaviruscare se adresează Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Ploiești. Autoritățile din județulPrahovaau recurs la această soluție în urma repetatelor apeluri venite de la cadrele medicale de la Spitalul Județean, care s-au plâns că nu reușesc să facă față cazurilor de COVID-19 de la nivelul întregului județ.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4813 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, fiind înregistrate şi 163 de decese asociate COVID-19. Cea mai recentă raportare pe 24 de ore arată că în Prahova au fost diagnosticate cu COVID-19 74 de persoane, dintre care 10 cu vârste sub 18 ani.