Focar de Covid-19 în Tulcea: peste 20 de persoane de la un centru privat pentru vârstnici, diagnosticate cu noul coronavirus

Focar de Covid-19 în Tulcea: peste 20 de persoane de la un centru privat pentru vârstnici, diagnosticate cu noul coronavirus
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Focar de coronavirus la un centru privat pentru vârstnici din Tulcea. Peste 20 de persoane au fost pozitive la noul coronavirus. De altfel, Grupul de comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că până în prezent, în județul Tulcea, au fost diagnosticate 609 persoane cu Covid-19.

Focar de Covid-19 în Tulcea

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) se arată că testele pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate marţi tuturor celor 31 de angajaţi şi celor 50 de beneficiari de servicii sociale.

„Potrivit rezultatelor testării, la peste douăzeci de persoane a fost confirmată prezenţa virusului SARS-CoV-2, fiind începută de azi (…) ancheta epidemiologică. Facem precizarea că toate persoanele confirmate sunt în prezent asimptomatice, însă acestea sunt monitorizate foarte atent şi s-a luat măsura izolării acestora de restul beneficiarilor şi angajaţilor din centru”, se menţionează în comunicatul DSP.

Bilanțul epidemiei de coronavirus în județul Tulcea

Miercuri, 9 septembrie 2020, 416 persoane se află în carantină la domiciliu pe raza județului Tulcea, anunță Prefectura.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, 417 teste au fost efectuate ieri 8 septembrie 2020. Din persoanele testate Covid-19 până în prezent au fost confirmate 603 persoane care au fost internate pentru a primi tratament.

Au fost înregistrate 28 (douăzecișiopt decese), o persoană în vârstă de 62 de ani, o persoană în vârstă de 84 de ani, o persoană în vârstă de 66 de ani, o persoană în vârstă de 82 de ani, o persoană în vârstă de 70 de ani, o persoană în vârstă de 74 de ani, o persoană în vârstă de 73 de ani, o persoană în vârstă de 80 de ani, o persoană în vârstă de 73 de ani, o persoană în vârstă de 70 de ani, o persoană în vârstă de 71 de ani, o persoană în vârstă de 67 de ani o persoană în vârstă de 50 de ani, o persoană în vârstă de 60 de ani, o persoană în vârstă de 72 de ani, o persoană în vârstă de 84 de ani, o persoană în vârstă de 77 ani, o persoană în vârstă de 70 de ani, o persoană în vârstă de 55 de ani, o persoană în vârstă de 63 de ani, persoană în vârstă de 74 de ani, o persoană în vârstă de 63 de ani, o persoană în vârstă de 68 de ani, o persoană în vârstă de 58 de ani, o persoană în vârstă de 75 de ani, o persoană în vârstă de 53 de ani, o persoană în vârstă de 62 de ani și a douăzecișiopta persoană în vârstă de 52 de ani.

La această dată, 118 de persoane sunt încă internate sau izolate la domiciliu, din care 64 internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, Secția de Boli Infecțioase, 32 izolate la domiciliu, iar 457 persoane au fost declarate vindecate.

De asemenea, în cadrul acţiunilor efectuate pe parcursul zilei de ieri, 8 septembrie 2020 de echipele mixte de control în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase ale unităților de alimentație publică a fost aplicate 12 sancțiuni în sumă de 10.500 lei în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor Covid 19.