Focar de COVID-19 la DSP Brăila. Trei angajați, testați pozitiv

Focar de COVID-19 la DSP Brăila. Trei angajați, testați pozitiv

Trei angajați din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila au fost confirmați cu COVID-19,iar autoritățile au declarat focar în cadrul instituției.

Focar de COVID-19 la DSP Brăila

În consecință, o anchetă epidemiologică este în curs de desfășurare, iar activitatea instituției va fi restricționată.

Doi dintre salariații infectați au participat în urmă cu zece zile la un eveniment privat, unde o persoană era deja infectată. La cel de-al treilea salariat momentan nu se știe sursa îmbolnăvirii.

„Sunt trei persoane infectate. Două au fost la un eveniment privat într-un alt județ, în urmă cu zece zile s-a întâmplat. Joi încă o colegă a aflat că s-a infectat. Nu știm dacă există o legătură între cazuri, este o anchetă epidemiologică în derulare. Luăm o serie de măsuri, restricționăm accesul în instituție, nu mai primim vizitatori. În următoarele două săptămâni, vom lucra mai mult on-line”, a declarant directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Focar de coronavirus la Tribunalul Brăila

Și activitatea Tribunalului Brăila a fost restrânsă, după ce a fost descoperit un focar de COVID-19. Doi judecători şi un grefier de la Judecătoria Brăila au fost confirmați pozitiv, activitatea în Palatul de Justiţie din Brăila fiind restrânsă din cauza acestei situaţii.

Una dintre măsurile dispuse după confirmarea celor trei cazuri COVID-19 a fost restricţionarea accesului publicului în Palatul de Justiţie. Potrivit unui comunicat de presă, până în 9 octombrie, va fi permis doar accesul persoanelor citate la şedinţele de judecată, în dosarele aflate pe rolul Tribunalului Brăila, respectiv al Judecătoriei Brăila.

Totodată, se suspendă întreaga activitate cu publicul la Departamentele Arhivă, Registratură şi Biroul de Relaţii cu Presa, din cadrul Tribunalului Brăila. Toate documentele se vor depune exclusiv online. Avocaţii, lichidatorii judiciari şi experţii judiciari vor avea acces la dosarul electronic, acolo unde este posibil, şi vor transmite documentele prin fax sau email.

Reprezentanţiii Tribunalului Brăila anunţă că la Palatul de Justiţie se va face dezinfecţie, prin nebulizare. Astfel, vor fi dezinfectate suprafeţele, echipamentul, mobilierul din toate spaţiile Palatului de Jusţie. O acţiune similară va avea loc şi la Judecătoria Făurei.

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică Brăila a demarat o anchetă epidemiologică după confirmarea cu noul coronavirus a celor doi judecători şi a unui grefier.

A doua zi cu peste 2.000 de cazuri de COVID-19 în România

Joi, România a înregistrata doua ziconsecutivă cu peste 2.000 de cazuri de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 2.086 de cazuri de infectare. Alte 509 persoane au fost reconfirmate pozitiv la retestare. 557 de pacienți cu COVID-19 sunt internați, în prezent, în stare gravă, la terapie intensivă.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în România au fost confirmate 129.658 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Totodată,103.994 de pacienți au fost declarați vindecați.

Amintim, miercuri au fost confirmate 2.158 denoi cazurideCOVID-19, acesta fiind cel mai grav bilanț al îmbolnăvirilor în România, de la începutul pandemiei și până în prezent.

Ultima oră
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)
13:41 - 18 orașe și 238 de localități înregistrează rate de incidență de peste 3 la mia de locuitori