Focar de COVID-19 la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova. 7 angajați au fost testați pozitiv

Focar de COVID-19 la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova. 7 angajați au fost testați pozitiv

7 angajați aiServiciul de Ambulanţă Judeţean Prahova sunt infectați cu noul coronavirus. Testele au fost efectuate pentru 20 de persoane, a anunțatmiercuri Instituţia Prefectului Prahova.

Ca urmare a focarului,instițuția își va continua activitateacu angajaţi din rândul personalului operativ şi cu sprijinul unor angajaţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Focar de coronavirus și laColegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza

Prefectura Prahova a confirmat că situația a scăpat de sub control și laColegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, unde miercuri numărul elevilor infectațicu noul coronavirus a ajuns la 11, cu patru mai mulțifaţă de ziua precedentă.

„La Colegiul Naţional Militar ‘Dimitrie Cantemir’ Breaza, precizăm că numărul elevilor confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns la 11 elevi (patru – clasa a IX-a, doi – clasa a X-a, patru – clasa a XI-a, unu – clasa a XII-a). Ultimii patru liceeni confirmaţi cu SARS-CoV-2 vor fi evaluaţi de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcţie de starea de sănătate vor fi izolaţi în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalţi colegi”, a precizat sursa citată.

Din cauza multitudinii de cazuri, activitatea didactică a fost suspendată în instituție, iar potrivit scenariului roşu, cursurile sunt ținute exclusiv online.

Prahova rămâne unul dintre județele cu cele mia multe infectări cuSARS-CoV-2

Grupul de comunicare Strategică a anunțat, miercuri, 1.713 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul epidemiei de coronavirus în țara noastră a atins, în 16 septembrie 2020, la 107.011 de infectări.Totodată, au fost înregistrate 46 de noi decese, bilanțul total ajungând la 4.285. Cele mai multe contaminări au fost înregistrate până acum în București, depășindu-se pragul de 14.000 de cazuri, Suceava, Argeș, Brașov și Prahova.De la izbucnirea epidemiei, cele mai multe cazuri au fost raportate în București (14.072). Topul este completat de patru județe, toate cu peste 5.000 de cazuri de Covid-19, și anume: Suceava (5973), Argeș (5302), Brașov (5252) și Prahova (5101), iar cele mai puține în Satu Mare (467) și Sălaj (529). De altfel, singurele județe în care s-au ]nregistrat sub 600 de contaminări cu SARS-CoV-2.

În ultimele 24 de ore, cele mai multe contaminări s-au înregistrat în București (211), Vâlcea (83), Suceava (91), Prahova (84) și Cluj (99).

Urmăriți B1TV.ro și pe