Grădina Zoologică din Târgu Mureș a primit noi locatari: o zebră Chapman, un bizon european și o familie de lemuri

Grădina Zoologică din Târgu Mureș a primit noi locatari: o zebră Chapman, un bizon european și o familie de lemuri
Sursa Foto: Captură Video

Noi locatari și-au făcut apariția la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Este vorba de un mascul de zebră Chapman, specie care nu mai există în România, un bizon european și o familie de lemuri, potrivit stirileprotv.ro.

Locatari noi la Zoo Târgu Mureș

Deocamdată animalele sunt în carantină, urmând ca, după această perioadă să întregească efectivul aflat deja în grija grădinii zoologice. Se pare că acestea au fost aduse la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, printr-un program de relocare europeană a speciilor.

Până acum, familia de lemuri, zebra chapman și zimbrul european au locuit în Ungaria.

„Zebra chapman este o specie de zebră de savană, nu am mai avut zebra aceasta, încercăm să facem două grupe de zebre”, a declarat Szanto Janos, director grădina Zoologică Târgu Mureș.

Animalele au început să fie deja răsfăţate de îngrijitori. Lemurii preferă stafidele, iar zebrele iubesc morcovii şi merele.

„Zebrele primesc în meniu diferite fructe și legume, trei kile de morcovi, un kil de măr, supliment în formă de granule”, a spus Gomboş Laszlo, îngrijitor.

Mai mult decât atât, Grădina Zoologică din Târgu Mureș ar urma să devină în viitor unul dintre centrele de reproducere a zimbrilor europeni.

„Am avut un mascul și programul european pentru bizoni europeni ne-a trimis prima femelă, ne-a promis că vor mai trimite alte femele 2-3, tinere”, a mai transmis Szanto Janos, director grădina Zoologică Târgu Mureș.

Urmăriți B1TV.ro și pe