Incendiu devastator la patru gospodării din Bistriţa-Năsăud

Incendiu devastator la patru gospodării din Bistriţa-Năsăud
Foto: Facebook/ISU Bistrița - Năsăud.

Un incendiu puternic a izbucnit joi, 16 iunie, în comuna bistrițeană Mărișelu,  iar șase persoane au suferit atacuri de panică, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  Bistriţa-Năsăud.

Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale

Potrivit sursei citate, pompierii au intervenit cu 11 autospeciale, inclusiv ale unor servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă. Au fost afectate case de locuit, anexe şi adăposturi pentru animale, iar mai multe butelii au explodat.

„În momentul în care pompierii militari au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat, extins sub acţiunea vântului puternic la patru gospodării învecinate. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mărişelu a asigurat prima intervenţie, pentru a limita extinderea pe suprafeţe mai întinse.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime surprinse de incendiu, în schimb, şase persoane au suferit atacuri de panică şi au primit asistenţă medicală de la echipajele SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean alocate la caz. Dintre acestea, un bărbat a fost transportat la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud”, precizează reprezentanții ISU Bistriţa-Năsăud.

Pompierii încă nu au stabilit cauza incendiului

La o primă estimare, suprafaţa totală desfăşurată afectată de incendiu este de peste 1.000 de metri pătraţi.

Au fost alocate, succesiv, şase autospeciale de intervenţie din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud, cu trei ofiţeri şi 20 de subofiţeri, la care s-au alăturat cinci echipaje de stingere a incendiilor ale pompierilor voluntari din comunele Mărişelu, Şieuţ, Şieu şi Monor.

Eforturile echipajelor specializate au fost susţinute de localnici, care s-au mobilizat pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Mai multe butelii depozitate în anexele gospodăreşti cuprinse de flăcări au explodat, iar focarele răsfirate au fost localizate după aproximativ o oră.

Cauza incendiului şi valoarea pagubelor urmează să fie stabilite după finalizarea intervenţiei, relatează agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe