Incendiu puternic în Argeș, o femeie și-a pierdut viața. Flăcările au izbucnit de la o candelă

Incendiu puternic în Argeș, o femeie și-a pierdut viața. Flăcările au izbucnit de la o candelă
Foto simbol: Pixabay

O tragedie a avut loc în Pitești, joi dimineața. O femeie de 79 de ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon după ce apartamentul în care locuia a fost cuprins de flăcări. Focul ar fi pornit de la o candelă aprinsă și a cuprins mai apoi o perdea.

Apartamentul s-a făcut scrum, iar femeia care locuia singură a fost scoasă din casă de vecini. Salvatorii nu au mai putut însă face nimic pentru femeia în vârstă de 79 de ani.

„Incendiul s-a manifestat într-o debara şi pe holul apartamentului, cu degajare mare de fum în locuinţă şi pe casă scării blocului. Femeia în vârstă de 79 de ani a fost găsită de către pompieri căzută în interiorul locuinţei, iar după ce a fost evacuată au fost începute manevrele de resuscitare de către paramedicii SMURD, ulterior manevrele fiind preluate de către echipajul SMURD TIM”, a precizat reprezentanții ISU Argeș, potrivit Agerpres.

Locuitori din bloc s-au evacuat pe cont propriu

„Câţiva locatari s-au evacuat pe cont propriu până la sosirea pompierilor. Incendiul a fost localizat şi lichidat rapid şi nu s-a impus evacuarea locatarilor. Balconul şi alte încăperi ale apartamentului au fost afectate de fumul dens”, au mai precizat reprezentanții ISU Argeș.

Principala cauză a incendiului, din primele cercetării, ar fi fost o lumânare aprinsă în casă.

Ultima oră
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației
17:24 - Florin Cîțu: Nicolae Ciucă a cerut PSD și USR un armistițiu politic. Partidele să susțină un guvern minoritar PNL – UDMR, pe termen limitat (VIDEO)
17:02 - Valeriu Gheorghiță anunță maraton de vaccinare la fiecare sfârşit de săptămână, în București, până la finele anului. Lista centrelor (VIDEO)