Incendiul devastator în Harghita: Peste 60 de pompieri au intervenit. Pagube de 2,75 milioane lei

Incendiul devastator în Harghita: Peste 60 de pompieri au intervenit. Pagube de 2,75 milioane lei
Foto: Pixabay

Peste 60 de pompieri militari şi civili au intervenit, vineri, 6 mai, cu zece autospeciale de stingere, timp de aproape şase ore, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la hala unui gater din localitatea Sub Cetate, comuna Zetea, flăcările producând pagube evaluate la circa 2.750.000 de lei. Nu sunt victime, notează Agerpres.

Pagube de 2,75 milioane lei

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, la sosirea echipajelor de intervenţie, „incendiul se manifesta generalizat la hala gater, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi şi la cheresteaua aflată în exteriorul şi interiorul halei.

În urma incendiului, au ars hala gater, pe o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi, 200 metri cubi de cherestea răşinoase, 20 metri cubi de rumeguş, documente personale ale muncitorilor, aflate în vestiar, documente din arhivă.

S-au deteriorat utilaje de producţie, aproximativ 200 metri cubi de cherestea, instalaţia electrică, o remorcă, rampe de alimentare şi evacuare şi diverse scule”, informează Agerpres.

Peste 60 de pompieri au intervenit la fața locului

„În urma intervenţiei pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 4.000.000 lei. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric produs în urma defectării pe timpul exploatării a unui motor electric.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc şi de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Zetea, Brădeşti, Satu Mare, Dealu şi Vărşag.

Pompierii civili de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zetea au rămas în supraveghere la locul incendiului, pentru evitarea reaprinderii unor focare”, relatează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:50 - Val de reacții negative, după ce Cleopatra Stratan l-a jignit pe Bursucu, în direct. Artista a avut o replică la care nimeni nu s-ar fi gândit
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor