Judecătorii din Pașcani îi recomandă unui polițist să ia lecții de caligrafie

Judecătorii din Pașcani îi recomandă unui polițist să ia lecții de caligrafie

Unui polițist i s-a recomandat oficial să urmeze cursuri de caligrafie de către judecătorii Tribunalului Pașcani după ce unul dintre procesele verbale completate de acesta a fost atacat de un șofer pe motiv că era absolut ilizibil, relatează Ziarul de Iași.

Judecătorii au reușit totuși să-l descifreze și au respins cauza moldoveanului

Alexandru C. fusese sancționat pentru că ar fi depășit limita legală de viteză şi pentru că ar fi încălcat marcajul longitudinal continuu dintre sensurile de mers.

Primise o amendă de 1.450 lei și i se ridicase permisul de conducere în vederea suspendării. Șoferul semnase procesul-verbal, dar cu mențiunea „nu recunosc”.

Ulterior, el s-a adresat Judecătoriei Pașcani, cerând declararea nulității procesului-verbal, printre altele pentru că descrierea faptei și temeiul legal al amenzii erau indescifrabile.

„Instanţa constată că deşi agentul constatator nu are o scriere caligrafică, chiar dimpotrivă, se pot stabili menţiunile completate olograf de acesta.

Se va reţine că procesul-verbal este lizibil. Se recomandă însă ca agentul constatator să depună mai multe eforturi în sensul completării a proceselor-verbale pe care le întocmeşte cu o mai mare atenţie”, au menționat judecătorii.

Cu privire la problema de fond, magistrații au avut la dispoziție înregistrarea video făcută de polițiști.

Urmăriți B1TV.ro și pe