Mai multe mesaje Ro-Alert trimise în Timiș pe timpul nopții. ISU: A fost o greșeală

Mai multe mesaje Ro-Alert trimise în Timiș pe timpul nopții. ISU: A fost o greșeală

ISU îşi cere scuze cetăţenilor din Timiş după ce în seara de 26 octombire au fost emise mai multe mesaje RoAlert cu privire la respectarea măsurilor de protecţie împotriva răspândirii noului coronavirus, potrivit adevărul.ro.

Potrivit ISU, mesajul trebuia să fie trimis în intervalul orar 16:00-20:00 cu scopul de informa cetăţenii judeţului Timiş că rata de infectare cu COVID-19 a depăşit rata de trei infectări la mia de locuitori, dar dintr-o eroare, personalul din cadrul dispeceratului a introdus o perioadă mai mare de transmitere a mesajului.

„Pentru remedierea acestei erori, operatorul din dispeceratul ISU Timis a revenit cu un mesaj de actualizare a alertei transmise iniţial, în sensul corectării perioadei de valabilitate. Din cauze tehnice investigate în prezent, mesajul de actualizare nu a fost recepţionat de unele celule aparţinând anumitor operatori de telefonie mobilă. Aspectul a avut drept consecinţă transmiterea repetitivă a mesajului emis iniţial. În urma constatării erorii, acţiunea de anulare a primului mesaj a fost efectuată şi de la nivel central, însă fără succes. Ne cerem scuze de la cetăţenii judeţului nostru pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că autorităţile competente depun permanent eforturi pentru asigurarea stabilităţii sistemului şi funcţionării acestuia la parametri optimi”, a transmis ISU Timiş.