Mai multe primării din Botoșani o să folosească utilaje de deszăpezire trase de cai. Ce a declarat ISU

Mai multe primării din Botoșani o să folosească utilaje de deszăpezire trase de cai. Ce a declarat ISU
(FOTO: Pixabay)

Iarna se apropie cu pași repezi, iar unele primării din judeţul Botoşani consideră folosirea unor utilaje pentru deszăpezirea drumurilor cu tracțiune animală, informează, în cadrul unui raport, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), conform Agerpres.

Documentul poartă titlul „Stadiul pregătirii pentru iarna 2022- 2023 a instituţiilor publice şi unităţilor administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Botoşani” și se concentrează pe toate mijloacele proprii şi închiriate, disponibile administraţiilor locale pentru a reacționa pe parcursul căderilor masive de zăpadă.

Ce variante de deszăpezire au primăriile

Pe lista cu mijloacele de intervenţie apar, printre altele, trei utilaje hipo, ce aparțin de primării, și alte cinci utilaje similare pe care primăriile le-ar putea închiria de la persoane fizice sau juridice.

40 de autocamioane, 79 de autoturisme, 82 de buldoexcavatoare, 16 autogredere, cinci multicare cu lamă, 23 de tractoare cu lamă sau plug, 8 wolle, 17 tractoare cu remorcă, 23 de autoutilaje cu lamă şi răspânditor, două autoutilaje cu plug şi răspânditor, 23 de autobasculante pentru transportul mai figurează pe lista mijloacele de deszăpezire deţinute de administraţiile locale, potrivit observatornews.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe