Mamă și fiică, descoperite îngropate în curtea casei, după 15 ani. Cum și-a ademenit criminalul victimele

Mamă și fiică, descoperite îngropate în curtea casei, după 15 ani. Cum și-a ademenit criminalul victimele

Descoperire macabră în Târgu Neamț. Trupurile a două persoane date dispărute în urmă cu 15 ani, o copilă și mama ei, au fost descoperite îngropate, într-o curte, informează Gândul. Este vorba despre o fetiță, Andreea și Magdalena Ursu, din Buhuși (Bacău), care în decembrie 2006, când au fost date în urmărire națională și internațională, aveau 5 ani, respectiv 26 de ani.

După 15 ani, rămășițe din trupurile celor două persoane dispărute au fost găsite în curtea tatălui fetei, Ilie Arhip, din Târgu Neamț. Bărbatul le-ar fi omorât după ce s-a întâlnit în oraș cu femeia de care era despărțit și fetița minoră. Invitația ar fi venit din partea presupusului criminal, care s-ar fi oferit să cumpere niște haine pentru cea mică.

Oasele victimelor, descoperite în curtea fostului tată și soț

Marți, 19 octombrie a avut loc o percheziție domiciliară la locuința lui Ilie Arhip, iar polițiștii au descoperit rămășițele.

Presupusul criminal a fost reținut pentru 24 de ore, i s-a întocmit dosar penal și ulterior, a fost sesizat Tribunalul Neamț, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, începând de miercuri, pentru infracțiunea de omor calificat.

„La data de 19.01.2021, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ s-a înregistrat dosar penal ca urmare a unei sesizări vizând dispariţia in anul 2006 a două victime, mama și fiica minoră, existând posibilitatea ca persoanele dispărute să fi fost la acel moment victimele unei infracţiuni de omor”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

Bunicul fetiței dispărute și-a pierdut orice speranță de ani buni

Într-un interviu oferit în urmă cu 7 ani, de bunicul fetiței, Mihai Ursu, își exprima lipsa de speranță.

„Tatăl fetiței, m-a mințit. Nepoata și mama ei, fiica mea, se aflau la mine, erau sub ocrotirea mea. El a venit și m-a rugat să le dau voie celor doua să meargă cu el, în oraș, ca să le cumpere niște haine. A fost marea mea greșeală: m-am lasat înduplecat. Dar el avea alte scopuri. Fiica si nepoata au disparut în acea zi, din centrul orasului Buhusi.

De-atunci, nu mai stiu nimic despre ele… Si cât le-am cautat… Au tot venit politistii, anchetatorii, am dat kilograme de declaratii, dar nimic, nimic… Auzisem c-ar fi prin Germania, dar nici pe-acolo nu le-am gasit. Speranțe? Nu mai am speranțe”, spunea bărbatul pentru jurnaliștii locali de la Deșteptarea.ro.