Maramureș: Focar de coronavirus la un azil de bătrâni. 11 persoane infectate

Maramureș: Focar de coronavirus la un azil de bătrâni. 11 persoane infectate
FOTO: Pixabay.com

Un nou focar de COVID care a izbucnit într-un cămin de bătrâni din comuna Coroieni. 10 rezidenți ai centrului și un angajatal centruluisocial au fost testați pozitiv.

Bătrânii asimptomatici aurămas izolați în centru, alături de contacții direcți, care au fost carantinați în centru, dar și la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Persoanele confirmate urmează să fie internate în spital, iar pentruprotecția beneficiarilor și a personalului angajat din centru s-a luat măsuri speciale de protecție, scrierealitateademaramures.net.

Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează oanchetă epidemiologică.

55 de persoane sunt contaminate, într-un cămin de bătrâni din Buzău

Un alt focar de COVID-19 a fost confirmat șila un centru pentru persoane vârstnice din judeţul Buzău, unde au fost confirmate 55de cazuri de îmbolnăvire, atât în rândul beneficiarilor, cât și al personalului, au anunțat, luni după-amiază, autoritățile locale, conform agenției de presă Hotnews.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Buzău, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 72 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 la persoane cu vârste cuprinse între 8 şi 96 de ani.

Prin urmare, 55 dintre acestea sunt într-un cămin pentru persoane vârstnice din localitatea Râmnicu Sărat, fiind vorba despre opt angajaţi şi 47 de beneficiariai instituției care se află în subordinea Direcției de Asistență Socială.

De la începutul pandemiei, în judeţul Buzău au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 2.449 de persoane, dintre care 88 au decedat. În prezent, în carantină la domiciliu sunt 338 persoane, iar 306 în izolare.

Alte cinci focare de COVID-19 sunt active în județul Prahova

La această dată, în județul Prahova, mai sunt active cinci focare de COVID-19, aici fiind testate pozitiv pentru SARS-CoV-2, 111 persoane. Cele cinci focare de COVID-19 se regăsesc în mai multe unități, aflate în localitățile Câmpina, Filipeștii de Târg, Băicoi și Boldești – Scăeni, a anunțat InstituțiaPrefectului Prahovaîn cursul zilei de luni.

Cele cinci focare din Prahova ar fi distribuite astfel: unul la un agent economic din Câmpina, unul în cadrul unui centru de plasament de minori din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova din Filipeștii de Târg, unul la un centru pentru îngrijirea persoanelor adulte din Băicoi, unul la o unitate sanitară privată din Boldeşti-Scăeni şi unul într-un departament al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

În total 111 persoane fac parte din cele cinci focare de COVID-19 active în județul Prahova.

România a depășit pragul de 95.000 de infectați cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 95.897 de infectări și 3.926 decese. În ultimele 24 de ore au fost depistate pozitiv încă 883 de persoane, iar 33 de pacienți COVID-19 au decedat. Alți 239 de oameni au fost reconfirmați în urma retestărilor. Sunt 7.325 de bolnavi COVID-19 internați în spitale, din care 465 se află în secțiile de Terapie Intensivă. 40.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.339 de asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până acum au fost prelucrate 1.945.738 de teste, din care 7.247 în ultima zi.