Noi restricţii în Dâmbovița. Rata de infectare din Pucioasa a sărit de 1,81 la mia de locuitori

Noi restricţii în Dâmbovița. Rata de infectare din Pucioasa a sărit de 1,81 la mia de locuitori
Foto: Pixabay

Pe raza oraşului Pucioasa din judeţul Dâmboviţa, restaurantele, cafenelele care funcţionează în spaţii închise şi sălile de jocuri de noroc își vor suspenda activitatea, deoarece în localitate se înregistrează o rată de infectare cu COVID-19 de 1,81 la o mia de locuitori.

Noi restricţii în Pucioasa, Jud. Dâmbovița

Pentru a stopa răspândirea virusului, autorităţile au impus și obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în spaţiile deschide, între orele 6:00 şi 20:00.

„Începând cu data de 12 octombrie 2020, în intervalul orar 06:00 – 20:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie (astfel încât să acopere nasul şi gura) în toate spaţiile publice de pe raza oraşului. Obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice revine tuturor persoanelorcare au împlinit vârsta de 5 ani”, au mai decis autorităţile judeţene, conform Hotărârii 45/11.10.2020 a CJSU Dâmboviţa.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa, a decis ca începând de luni, 12 octombrie, se va interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc de pe raza oraşului Pucioasa.

Excepţie vor face restaurantele unităţilor de cazare care vor putea să îi servească doar pe clienţii cazaţi, iar în cazul jocurilor de noroc este permisă activitatea de vânzare a lozurilor şi biletelor.

Tot de luni, se suspendă programul cinematografelor, instituţiilor de spectacole în oraşul Pucioasa.

Restricţiile se vor aplica în toată perioada în care incidenţa cumulată a cazurilor va fi mai mare de 1,5 la o mie de locuitori, dar nu mai puţin de 14 zile de la data instituirii acestora, au mai decis membrii CJSU.

De asemenea, de săptămâna trecută, purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie în zona unităţilor şcolare în toate localităţile din Dâmbovița cu rată de infectare mai mare de 1,5 la o mie de locuitori.

„Se instituie, începând cu data de 7.10.2020, obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 m în jurul unităţilor şcolare de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, respectiv Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi” este prevederea din Hotărârea nr. 36/06.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Ultima oră
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”