O acțiune electorală PSD cu mici, bere și fanfară, motiv de nervi în partid: „Primarul crede că poate să facă ce vrea”

O acțiune electorală PSD cu mici, bere și fanfară, motiv de nervi în partid: „Primarul crede că poate să facă ce vrea”
Sursa Foto: Libertatea

O acțiune electorală din comuna Schitu Duca, județul Iași, organizatăpentru promovarea primarului Mihai Mihalache, candidat pentru un nou mandat s-a transformat rapid într-o petrecere cu mici, bere, muzică populară și o fanfară. La eveniment au participat zeci demembri și simpatizanți ai Partidului Social Democrat (PSD).

Demenționat că la acțiunea cu pricina oamenii nu au purtat masca de protecție recomandată de autoritățile competente în vederea combaterii noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 și nu au respectat nicimăsurile de distanțare socială.

Cum evenimentul a fost filmat, o parte dintre imaginiau ajunssub ochii șefului organizației județene a PSD, Maricel Popa, care susține ferm că nu e de acord cu ceea ce a făcut primarul Mihalache. Între cei doi existe tensiuni vechi.

Chermeză cu fast latârgul din Schitu Duca

Zeci de localnici și simpatizanți PSD s-au adunat duminică la târgul din Schitu Duca, purtând tricouri și șepci în culoarea partidului, după cum arată fotografiile postate chiar pe pagina de Facebook de președintele organizației municipale PSD Iași, Marius Ostaficiuc, dar și filmările de la eveniment.

La agapa electorală organizată de primarul localității, Mihai Mihalache au participat mai mulți lideri ai social-democraților. Pe lista celor invitațis-au aflat și parlamentarii Vasile Câtea și Bogdan Cojocaru. Fiecare dintre ei purtau măști de protecție.

Social-democratul Mihai Mihalache ocupă de16 ani funcția de primar al comunei Schitu Duca și luptă acum pentru un nou mandat, împotriva altor trei candidați. Edilul a fost unul dintre susținătorii vocali ai lui Liviu Dragnea și cel care a inițiat demersurile pentru excluderea din PSD a primarului Iașiului, Mihai Chirica. Acesta ași a protestat în fața Prefecturii în 2017 în sprijinul Guvernului PSD Grindeanu, în momentul în care Chirica a dat Ordonanța cu numărul 13 de modificare a Codurilor Penale.

Așa cum era de așteptat, mai-marii PSD Iași au avut numai cuvinte de laudă pentru primarul atât de loial partidului, la târgul de duminică.

„Nu aș vrea să mă repet, să vă spun din nou de drumuri, de asfalt, canalizare, apă, alte investiții, poate ar trebui menționată și sala de sport pe care domnul primar o să o facă chiar aici, lângă dumneavoastră. Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pe 27 septembrie, să votați PSD, Mihlache Mihai. Votați trandafirii, votați PSD, votați domnul Mihalache!”, a declarat președintelePSD Iași, Marius Ostaficiuc.

Fanfara ajunsă din întâmplare la agapă

Localnicii au ascultat cu mare atenție cuvintele liderilor social-democrați, îngrămădiți într-un semicerc în mijlocul târgului. Majoritatea nu aveau o mascăde protecție, iar cei care au avut, totuși, așa ceva, au purtat-o mai tot timpul greșit, fie sub nas, fiesub bărbie. În ceea ce privește distanțarea fizică, aceasta a fost inexistentă.

După discursurile primarului și colegilor săi de partid de la nivel județean, oamenii s-au înghesuit la mici și bere, acompaniați de o fanfară.

„Fanfara pleca la un eveniment și a oprit în piață să mănânce un mic. Deci erau în treacăt, nu i-am adus noi”, a explicat primarul Mihai Mihalache, conform Libertatea.

„Nu pot să-i forțez să poarte măști”

În cele din urmă, Mihalache a explicatcă nu a fost vorba de o petrecere, ci doar de o acțiune electorală făcută, de altfel, de toate partidele, în fiecare duminică, atunci când e zi de târg în comuna Schitu.

”În fiecare duminică, la târg, toate partidele vin îmbrăcate în tricouri în culorilor lor și își fac campanie. De trei luni facem asta. Membrii noștri de partid au venit în roșu și au dat afișe. Micii se comercializează în acea piață, de 30 de ani cumpăr mici de-acolo”, a mai spusMihalache.

Președintele PSD Iași: „Primarul crede că poate să facă ce vrea, dar nu sunt de acord cu el”

Pe de altă parte, președintele PSD Iași, Maricel Popa, care este și președintele Consiliului Județean Iași, a declarat că el nu a participat la evenimentul respectiv, că a văzut imaginile apărute în presa locală și că nu este de acord cu manifestările care nu respectă prevederile de protecție sanitară aflate în vigoare.

„Nu am fost prezent și nu sunt adeptul la astfel de manifestări, legea trebuie respectată de toată lumea. Îmi pare foarte rău că a fost acesta cazul la Schitu Duca, eu am fost în alte zone unde am păstrat distanțarea socială, unde s-a purtat mască”, a afirmat Maricel Popa.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Cine sunt liberalii din Biroul Executiv al formațiunii (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)