O asistentă de la spitalul din Slatina, a decedat din cauza infecției cu Covid-19. ”S-a încercat tot ce se putea”

O asistentă de la spitalul din Slatina, a decedat din cauza infecției cu Covid-19. ''S-a încercat tot ce se putea''
Facebook

Asistenta Cecilia Dina, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina cu o formă gravă a infecției cuCOVID-19, a decedat în această dimineaţă.

Vestea tristă a fost anunțată de managerul spitalului.

„S-a stins în această dimineaţă, la ora 6,00. S-a încercat tot ce se putea, dar…”, a menţionat managerul spitalului, Dan Stana.

Asistenta avea 48 ani, iar colegii aceștia au făcut anunțuri pentru donarea de plasmă convalescentă, care ar fi putut să o salveze, potrivit Adevarul.

Este a doua victimă din Spitalul Judeţean Slatina care a decedat, o altă asistentă, din cadrul secţiei Chirurgie, s-a stins din viață, în vară, în timpul spitalizării.

Ce mesaje au transmis colegii asistentei

„Vă rugam din suflet, cei care aţi fost infectaţi cu virusul Covid-19 şi v-aţi vindecat, vă rugăm nu ezitaţi să salvaţi o viaţă donând plasmă la Centrul de transfuzii Slatina. Avem nevoie urgent, avem nevoie de grupa A sau O, cu specificaţia pentru Dina Cecilia, asistent medical infectat cu virusul Covid-19. Să ne ajute Dumnezeu“, a scris un apropiat pe Facebook.

„Rugăm pe toti foştii pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care s-au vindecat şi care nu au alte probleme de sănătate să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguina Olt să doneze sânge în vederea prelucrării de plasmă cu anticorpi COVID. Este foarte mare nevoie de grupele 0 şi A! Şi nu numai! Pacientii în stare foarte gravă au nevoie de dumneavoastră. Nu trebuie decat să veniţi cu documentele medicale şi vom stabili împreuna cum şi când veţi putea dona sânge. Vă aşteptăm la sediul nostru din Slatina, Policlinica Veche, de luni până vineri, începand cu ora 8.”, a scris o altă persoană.

Urmăriți B1TV.ro și pe