O asistentă de la spitalul din Slatina, a decedat din cauza infecției cu Covid-19. ”S-a încercat tot ce se putea”

O asistentă de la spitalul din Slatina, a decedat din cauza infecției cu Covid-19. ''S-a încercat tot ce se putea''
Facebook

Asistenta Cecilia Dina, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina cu o formă gravă a infecției cuCOVID-19, a decedat în această dimineaţă.

Vestea tristă a fost anunțată de managerul spitalului.

„S-a stins în această dimineaţă, la ora 6,00. S-a încercat tot ce se putea, dar…”, a menţionat managerul spitalului, Dan Stana.

Asistenta avea 48 ani, iar colegii aceștia au făcut anunțuri pentru donarea de plasmă convalescentă, care ar fi putut să o salveze, potrivit Adevarul.

Este a doua victimă din Spitalul Judeţean Slatina care a decedat, o altă asistentă, din cadrul secţiei Chirurgie, s-a stins din viață, în vară, în timpul spitalizării.

Ce mesaje au transmis colegii asistentei

„Vă rugam din suflet, cei care aţi fost infectaţi cu virusul Covid-19 şi v-aţi vindecat, vă rugăm nu ezitaţi să salvaţi o viaţă donând plasmă la Centrul de transfuzii Slatina. Avem nevoie urgent, avem nevoie de grupa A sau O, cu specificaţia pentru Dina Cecilia, asistent medical infectat cu virusul Covid-19. Să ne ajute Dumnezeu“, a scris un apropiat pe Facebook.

„Rugăm pe toti foştii pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care s-au vindecat şi care nu au alte probleme de sănătate să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguina Olt să doneze sânge în vederea prelucrării de plasmă cu anticorpi COVID. Este foarte mare nevoie de grupele 0 şi A! Şi nu numai! Pacientii în stare foarte gravă au nevoie de dumneavoastră. Nu trebuie decat să veniţi cu documentele medicale şi vom stabili împreuna cum şi când veţi putea dona sânge. Vă aşteptăm la sediul nostru din Slatina, Policlinica Veche, de luni până vineri, începand cu ora 8.”, a scris o altă persoană.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)