O asistentă medicală din Botoșani a decedat din cauza COVID-19

O asistentă medicală din Botoșani a decedat din cauza COVID-19
foto: Pixabay

O asistentă de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) ”Mavromati” Botoşani s-a stins din viață, în noaptea de duminică spre luni, după ce a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus.

O asistentă din Botoșani, decedată după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Cadrul medical în vârstă de 57 de ani era internat, de aproape două săptămâni, pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, decedând pe fondul complicaţiilor generate de infecţia cu SARS-CoV-2, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei, pentru Agerpres.

Asistenta suferea de obezitate morbidă.

”Am încercat să transportul ei la Bucureşti, dar era instabilă hemodinamic şi nu putea suporta deplasarea nici pe calea aerului, nici terestră”, a afirmat Adăscăliţei.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în România

Amintim că România înregistrează un nou record negativ în privința infecțiilor cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică (GSC) a anunțat luni, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.271 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 6.162 de teste. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunțat pentru o zi de luni, în condițiile în care este cunoscut faptul că duminica sunt prelucrate foarte puține teste și, prin urmare, în zilele de luni, numărul cazurilor anunțat este unul mai mic.

Totodată, autoritățile anunță un record negativ în privința pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. 557 de persoane diagnosticate cu COVID-19 se află, în prezent, la ATI. Asta în contextul în care România dispune de puțin peste 1.000 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților infectați cu coronavirus și aflați în stare gravă. De asemenea, de duminică până luni, 30 de persoane infectate cu coronavirus au decedat. Aceste date vin în contextul în care în urmă cu exact două săptămâni a început noul an școlar.

Nelu Tătaru, despre numărul de cazuri de COVID-19: „Sunt cazuri care se regăsesc în comunități”

Ministrul Sănătății a făcut precizăridespre numărul mare de cazuri de COVID-19 din România, înregistrat la două săptămâni după începerea școlii.

„Suntem la un număr de aproape 124 de mii de români infectați, aproape 100 de mii de români vindecați, dar și 557 de români în terpaie intensivă. Evaluăm fiecare județ în parte, observăm că tot ce înseamnă Brașov, Prahova, Iași sau Vaslui au un număr crescut de peste 80 de cazuri pe zi, cu Bucureștiul la peste 200 de cazuri. Sunt cazuri care se regăsesc în comunități, iar faptul că ele sunt în comunități de bătrâni, în spitale sau în comunități pentru persoanele neuro – psihice, ne face să înțelegem că sunt anumite lucruri care nu se respectă”, a menționat el.