O bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită pe marginea unui drum din zona Pădurii Făget

O bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită pe marginea unui drum din zona Pădurii Făget
Apele afectate de secetă ale râului Po al Italiei sunt atât de scăzute încât au scos la iveală o bombă neexplodată scufundată din Al Doilea Război Mondial. Sursa Foto: Flickr.com

O excursie în natură poate fi mereu o aventură iar de acest lucru s-au convins niște excursioniști care au explorat, în weekendul recent, Pădurea Făget.

Nu mică le-a fost surprinderea când, prin covorul ruginiu al frunzelor tomnatice de pe marginea unui drum, aceștia au descoperit o bombă imensă, care cântărea zeci de kilograme.

Așa cum trebuie să procedeze toți cetățenii civilizați, aceștia au sunat la numărul de urgență 112 pentru a solicita intervenția autorităților.

Muniția stătea ascunsă în Pădurea Făget de pe vremea războiului

Specialiștii pirotehniști sosiși la locul indicat de turiști au constatat că muniția găsită era a bombă de 100 de kilograme care data tocmai de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial.

”A fost vorba despre o bombă de aviație de 100 de kilograme găsită întâmplător de două persoane în Pădurea Făget, în apropiere de drumul Sfântul Ion. Imediat au fost solicitați specialiștii pirotehniști care au ridicat elementul de muniție. La misiune au luat parte și pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca” au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Ce trebuie să faci atunci când descoperi muniție

Conform procedurilor menționate de specialiștii amintiți, „bomba va fi distrusă în condiții de maximă siguranță în cadrul unei misiuni specifice”.

Autoritățile atrag atenția că muniția neexplodată este extrem de periculoasă iar în cazul în care descoperiți așa ceva trebuie să sunați, de urgență, la 112.

Urmăriți B1TV.ro și pe