O localitate din Braşov aflată în carantină a ajuns de la 12,65 la zero rată de infectare. Ce au decis autoritățile

O localitate din Braşov aflată în carantină a ajuns de la 12,65 la zero rată de infectare. Ce au decis autoritățile
Foto: Inquam Photos / George Călin

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a hotărât, luni,încetarea carantinei în localitatea Sâmbăta de Sus, unde incidenţa cazurilor de Covid a ajuns la 0, după 14 zile de restricții.

„Având în vedere faptul că în unitatea administrativ-teritorială Sâmbăta de Susrata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 este 0.00, începând cu data de 01.12.2020, ora 0:00 încetează aplicabilitatea măsurii de carantinare zonală”, se arată în hotărârea adoptată de CJSU Braşov, disponibilăaici.

În localitatea Sâmbăta de Sus a fost instituită carantina din 17 noiembrie, de la ora 0.00, atunci când rata de incidenţă a cazurilor de Covid-19 a ajuns la12,65 la mia de locuitori, potrivit Digi 24.

Potrivit CJSU Braşov, în localitate se vor aplica în continuare prevederile H.G. nr. 967/2020, privind prelungirea stării de alertă.

Pregătirea oentru sezonul de schi

Primăria Municipiului Brașov a anunţat, duminică,începerea pregătirilor pentru sezonul de schi.

Având în vedere vremea din ultimele zile, s-a început producerea de zăpadă artificială, a informat primarul Allen Coliban. Acesta spune căîn această primă etapă, se vor face depozite de zăpadă, iar în cazul în care condițiile meteo vor permite, se vor putea amenaja și pârtiile.

În ultimele 24 de ore, în Brașov, au fost raportate 84 de cazuri cu Covid-19, iar rata de incidență este de 6,16 la mia de locuitori.