Opt indieni au încercat să intre ilegal pe teritoriul României

Opt indieni au încercat să intre ilegal pe teritoriul României
Foto: pixabay.

Doi români au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de migranţi, după ce au fost depistaţi că încercau să transporte opt cetăţeni din India care au intrat ilegal în ţară, din Serbia, în zona Naidăş, informează agerpres.

Indienii ar fi trecut vama ilegal

Oamenii legii efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, faţă de cetăţenii din India, potrivit unui comunicat al poliţiei de Frontieră Timişoara.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au depistat, vineri, în urma unei acţiuni integrate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, opt cetăţeni din India care au trecut ilegal din Serbia şi urmau să fie transportaţi către vestul Europei de către doi cetăţeni români.

Astfel, pe raza localităţii Răcăşdia, pe DN 57, a fost oprită o autoutilitară condusă de un cetăţean român, care era însoţit de un conaţional. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în interior au fost depistaţi opt cetăţeni străini.

Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş pentru cercetări.

Oamenii legii efectuează cercatări

În urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din India, bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 ani şi 35 de ani, care au declarat că au venit din Serbia, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii din India, respectiv de trafic de migranţi pentru cei doi români.

Totodată, pe numele cetăţenilor români, Tribunalul Caraş-Severin a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea acestora în stare de arest preventiv pentru 30 zile, relatează agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse