Percheziții ale polițiștilor din Olt la traficanții de tutun. Rețeaua vindea tutunul pe internet

Percheziții ale polițiștilor din Olt la traficanții de tutun. Rețeaua vindea tutunul pe internet

Polițiștii au făcut, luni seară, în Olt, 19 percheziții la casele unor oamenicare au cumpărat și vândut tutun, pe care l-au procesat ilegal la domiciliu. Acesta era vândutpe platforme online şi livrat cu ajutorul unor firme de curierat.

Poliţiştii au confiscat peste o tonă de tutun foi.

A fost deschis dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunțit, 1.031,1 kilograme de tutun foi și două aparate de mărunțit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Cele peste 1.000 de kilograme de tutun foi au fost indisponibilizate.

Mai multe persoane au fost duse la audieri, potrivit News.ro

„Polițiștii de investigare a criminalității economice continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de și , fapte prevăzute și pedepsite de Codul Fiscal”, a transmis Poliția Olt.

“În fapt, mai multe persoane fizice din comuna Rotunda, judeţul Olt, sunt bănuite că ar fi cultivat şi achiziţionat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunţit, 1.031,1 kilograme de tutun foi şi două aparate de mărunţit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Cele peste 1.000 de kilograme de tutun foi au fost indisponibilizate”, se arată în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe